AcasăNewsHoria Georgescu, noul presedinte al ANI

Horia Georgescu, noul presedinte al ANI

Horia Georgescu a castigat concursul pentru functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), iar Bogdan Stan pe cea de vicepresedinte al institutiei.

Miercuri, 21 martie 2012, Horia Georgescu si Bogdan Stan au sustinut, in fata Plenului Consiliului National de Integritate, proba interviului din cadrul Concursului sau examenului pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale de Integritate.

Ulterior, in conformitate cu Regulamentul de desfasurare a concursului sau examenului pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale de Integritate, Consiliul National de Integritate a constatat finalizarea procedurii de organizare si desfasurare a concursului si a validat rezultatele finale ale concursului. Georgescu a obtinut media 89,30, iar Bogdan Stan 84,85, ambii fiind declarati admisi pentru functia de presedinte ANI, respectiv vicepresedinte.

Conform Regulamentului de desfasurare a concursului sau examenului pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale de Integritate, Consiliul a comunicat Senatului Romaniei validarea concursului si a transmis propunerea de numire a lui Horia Georgescu si Bogdan Stan la conducerea ANI.

De asemenea, in baza dispozitiilor art. 23 din Regulamentul de desfasurare a concursului sau examenului pentru ocuparea functiilor de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale de Integritate, „numirea in functie a candidatilor admisi se face de catre Senat, in termen de 15 zile de la validarea rezultatelor concursului, potrivit regulamentului”.

Potrivit prevederilor art. 19, alin. (1) din Legea 144/2007, presedintele si vicepresedintele ANI sunt numiti in functie pe o perioada de patru ani.

Mandatul actualului presedinte al ANI expira in 17 aprilie 2012, institutia neavand pana anul acesta vicepresedinte.Horia Georgescu este secretar general al ANI, in timp ce Bogdan Stan este inspector de integritate.

author avatar
Ciprian Purice
219 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger