AcasăNewsDECLARAȚII-ȘOC făcute de Horia Constantinescu (ANPC), acuzat că e prieten cu patronul...

DECLARAȚII-ȘOC făcute de Horia Constantinescu (ANPC), acuzat că e prieten cu patronul de la Ferma Dacilor

Horia Constantinescu, şeful ANPC, a evitat marți să comenteze „prietenia de 31 de ani” cu patronul de la Ferma Dacilor, unde un incendiu violent a izbucnit în a doua zi de Crăciun, provocând moartea mai multor persoane.

Dar, miercuri, a reacţionat. A postat un mesaj lung în care se plânge că i se transferă vina altor autorităţi „numai pentru că dă bine”, lucru care i se pare „jenant”.

Ironic cu Constituţia şi cu spovedania la duhovnic

Cum a vorbit Horia Constantinescu despre prietenia cu patronul de la Ferma Dacilor? Într-o notă ironică.

Aş fi vrut să scriu un mesaj lung legat de nenorocirea de la Mizil. Nu pot spune decât: Dumnezeu să îi ierte pe cei care au pierit în incendiu! De la ce am mâncat eu acolo şi promovarea produselor româneşti până la incendiu numai în mintea unora pot fi făcute legături.

Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră atunci când mâncaţi într-un local cereţi toate autorizaţiile. A mi se transfera vina altor autorităţi numai pentru că dă bine mi se pare jenant.

Mă cutremură gândul că şi la nivelul altor locaţii promovate se pot întâmpla lucruri neprevăzute şi să devin ţapul ispăşitor.

Mă întreb de ce nu se demarează o modificare a constituţiei şi a codului penal pentru ca tâmpeniile făcute la un moment dat în viaţă să devină o condamnare pentru tot restul existenţei. Să se discute şi la nivelul bisericii pentru a fi eliminate spovedania şi iertarea păcatelor.

Reintegrarea în societate trebuie de asemenea eliminată şi trecut negru pe alb faptul că odată ce ai furat cireşe în copilărie nimic şi nimeni nu te va putea vreodată ierta”, a afirmat Horia Constantinescu.

Spune că nu-şi cere scuze

Şeful ANPC a adăugat că nu ştie pentru ce ar trebui să se scuze, pentru faptul că în urmă cu 30 de ani îşi făcea prieteni fără să ştie ce urmează să facă aceştia.

Nu există condamnare mai mare ca aceea de a îţi îngropa propriul copil. Îmi este greu să cred că cineva ar fi putut accepta aceste riscuri expunându-şi propria familie. Nu ştiu pentru ce ar trebui să mă scuz eu?!

Că în urmă cu 30 de ani îmi făceam prieteni fără să consult înainte globul de cristal şi să aflu ce urmează să facă aceştia în viaţă?! Că m-am oprit să mănânc jumări fără să iau în calcul trecutul celui care le produce?!

Că am promovat un producător local şi produsele acestuia?! Ar trebui probabil construit un lagăr unde să fie trimişi toţi cei care la un moment dat au făcut tâmpenii mai mari sau mai mici!

Cornel Dinicu îşi va îngropa unul dintre copii! Este cea mai mare condamnare şi pedeapsă! Dumnezeu să îl odihnească şi să dea putere părinţilor! Tot Dumnezeu în mărinimia lui să ierte şi să-i protejeze pe toţi cei care au pierit in incendiu!

Eu voi continuaţi să vin la birou la aceleaşi ore şi să-mi fac treaba exact aşa cum trebuie! Nu am să îmi reproşez nimic şi doar mă cutremură gândul legat de nenorocirea de la Mizil!”, a declarat Horia Constantinescu, referindu-se la cel care se prezintă ca fiind patronul pensiunii.

author avatar
Andrei Ștefan