AcasăNewsHorea Uioreanu, trimis in judecata intr-un nou dosar

Horea Uioreanu, trimis in judecata intr-un nou dosar

Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a lui Horea Uioreanu, arestat in alta cauza – pentru luare de mita, fals in inscrisuri si complicitate la spalare de bani, la data faptelor presedinte al Consiliului Judetean Cluj.

De aceasta data, Horea Uioreanu este acuzat de instigare la folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata, se arata intr-un comunicat al DNA.

Totodata, procurorii au dispus sesizarea instantei de judecata cu acordurile de recunoastere a vinovatiei in cazul a trei inculpati: Anca-Elena Albu, la data faptelor subofiter SRI, Directia Judeteana de Informatii Cluj, Mihnea-Remus Iuoras, la data faptelor subprefect Cluj, si Silvia Balaj (mama inculpatei Albu).

„In rechizitoriul intocmit procurorii militari au retinut in sarcina inculpatului Uioreanu Horea-Dorin ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, cunoscand faptul ca Albu Anca-Elena este lucrator in cadrul Serviciului Roman de Informatii – Directia Judeteana de Informatii Cluj, cu intentie, a determinat-o pe aceasta, in perioada 2013-2014, sa-i permita accesul la informatii ce nu erau destinate publicitatii, informatii de care subofiterul urma sa ia cunostinta sau a luat cunostinta in virtutea exercitarii atributiilor de serviciu. Scopul urmarit de Uioreanu Horea-Dorin era sa valorifice aceste date in interes personal si sa contracareze eventualele actiuni ale organelor judiciare care ar viza angajarea raspunderii sale penale. Solicitarea acestor informatii nedestinate publicitatii a fost facuta de presedintele CJ Cluj pe fondul  demersurilor subofiterului de a se transfera in cadrul Serviciului de Informatii Externe cu ajutorul primului mentionat”, se arata in documentele DNA.

Cititi si:

ICCJ a decis: Horea Uioreanu ramane in arest! Decizia este DEFINTIVA

Liberalul Horea Uioreanu da degeaba vina pe partid

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, retinut de DNA

Demisie in varful PNL. Horea Uioreanu a renuntat la functiile detinute in filiala Cluj

author avatar
Alina Costache
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger