AcasăNewsHopa-Mitica Trump

Hopa-Mitica Trump

realDonald isi da cu vorbele de gard si-i agata lui Stoltenberg de gat medalia luptei antiteroriste

”Am spus ca NATO este depasit. Ei bine, nu mai e depasit”, a declarat Donald Trump la intrevederea pe care a avut-o cu secretarul general al Aliantei Nord Atlantice, Jens Stoltenberg.

realDonald isi da cu vorbele de gard si i agata lui Stoltenberg de gat medalia luptei antiteroriste

La inceputul mandatului, Trump a dat fiori reci Europei, amenintand ca SUA isi va inchide umbrela apararii daca aliatii nu vor contribui mai mult la apararea NATO si ca s-a saturat ca SUA sa fie mama ranitilor, calificand NATO drept o organizatie obsoleta. Dupa ce a dat verde aderarii Muntenegrului la Alianta, Trump, care va vizita cartierul general NATO din Belgia (luna viitoare) s-a sucit,  miercuri, in fata lui Stoltenberg, afirmand: ”NATO este un bastion al pacii si securitatii internationale”. ”Acum, lupta impotriva terorismului. Am zis ca e depasita, dar acum nu mai e”, a asigurat republicanul, alaturi de un Stoltemberg impasibil. Intoarcerea cu 180 de grade este si pe fondul primei conferinte de presa comuna intre secretarul american de Stat Rex Tillerson si omologul sau rus, Serghei Lavrov, care a avut loc intr-o atmosfera glaciala. Trump a estimat ca ar fi ”formidabil daca NATO si SUA s-ar putea intelege cu Rusia, dar la ora actuala nu ne intelegem deloc cu ei”. ”Trebuie sa lucram  pentru a rezolva catastrofa din Siria”, a adaugat Trump, multumind tarilor Aliantei care au condamnat atacul chimic din 4 aprilie, imputat regimului lui Bashar al-Assad. Insa, la ONU, un proiect de rezolutie pentru o ancheta a acestui atac a fost blocat de veto-ul Rusiei. Este a opt oara cand Kremlinul blocheaza orice actiune a ONU impotriva aliatului sau sirian.

Ivanka, cel mai popular angajat al Casei Albe

Potrivit unui sondaj realizat in comun de compania Morning Consult si Politico, fiica sefului statului este cel mai iubit angajat al administratiei prezidentiale americane. 48% din cei intervievati au o opinie favorabila vizavi de Ivanka iar 36% critica faptul ca este consilier la Casa Alba. 27% il critica pe sotul ei (care este si el consilierul lui Trump) si numai 28% au o parere buna despre purtatorul de cuvant de la Casa Alba, Sean Spicer, poreclit de internauti ”Sean Sfincter”. Si Prima Doamna, Melania, se bucura de o cota de popularitate de 48%. Ivanka Trump are un birou la Casa Alba, este angajata dar nu are salariu si nu se stiu concret atributiile ei pe langa presedintele SUA. O situatie nemaiintalnita la Casa Alba. Si, apreciaza serviciile de informatii, periculoasa.

Materie  anti Trump la Harvard

Sub sloganulu lui Thomas Jefferson ”Cand nedreptatea devine lege, rezistenta devine datorie”, studentii prestigioasei universitati americane au creat un nou obiect de studiu care va fi distribuit pe Internet: ”Resistance School” pentru a lupta mai eficient impotriva lui Trump, a politicii acestuia si a valorilor promovate de acesta.  Este vorba de cursuri de formare (de patru saptamani), care vor fi filmate si retransmise via Internet. Peste 6500 de studenti din 50 de state si din 20 de tari din lume s-au inscris deja la prima sesiune a acestor cursuri, via site-ul Internet dedicat iar peste 50.000 de persoane il urmaresc pe Facebook.

Sa vanam lupii si ursii din Alaska

Noua isprava a lui Trump: a semnat un proiect de lege care ii autorizeaza pe vanatorii din Alaska sa urmareasca ursii si lupii, inclusiv puii acestora, pana in vizuine (inclusiv in cazul ursilor care hiberneaza) , si sa-i impuste chiar si din elicoptere sau din avioane. Textul abroga reglementarile luate de Barack Obama care interzicea anumite practici de vanatoare (capcane, momeli, urmarire aeriana  si impuscare a animalelor in vizuinele lor) in 16 rezervatii protejate care acopera o suprafata de 300.000 km patrati. Textul de lege a fost aprobat de Camera reprezentantilor si de Senat, iar alesii republicani din Alaska au beneficiat si de puternicul lobby al National Rifle Association. Aparatorii drepturilor animalelor au denuntat ”un vot crud si insensibil”.

author avatar
Tudor Borcea
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger