AcasăNewsHopa, micuţa Greta devine brand

Hopa, micuţa Greta devine brand

Activista Greta Thunberg şi-a înregistrat numele şi mişcarea sa pentru climă ca mărci comerciale. Drepturi de autor, adică. Cruciata salvării planetei s-a dus în fața Parlamentului din Stockholm,  împărţind foi volante despre efectele încălzirii globale, a navigat cu iahtul „Malizia II” cu destinația America, pentru a se răsti isteric în faţa mai marilor lumii la summitul climatic al ONU de la New York (acelaşi circ l-a făcut şi la Davos), şi-a cucerit o oştire de fani, deşi e o gură goală şi nu are soluţii concrete. Acum, a dat de mirosul banilor. Schimbarea climei şi ecologia devin produse de marcă. Marca Thunberg, fireşte.

”Vă asigur, eu şi ceilalţi grevişti de la şcoală nu avem niciun interes în mărci. Dar din nefericire trebuie făcut”, a scris puştoaica sudeză pe Instagram. Un mariaj toxic între ipocrizie şi paranoie care circulă cu viteză maximă în întreaga lume. Marca de autor se va aplica numelui ei, dar şi sloganurilor „Fridays For Future” şi „Skolstrejk for klimatet” (care se traduce prin „Grevă şcolară pentru climă”) şi asupra altor fraze asociate mişcării sale pentru climă. De şcoală nu-i mai arde Gretei, boicotează sistematic orele de curs în fiecare zi de vineri.  Demonstraţiile chiulangiilor tocmiţi de ea au amintit de “intrarea lui Isus la Ierusalim” –nu a spus-o vreun rătăcit cu mintea, ci  arhiepiscopul berlinez Heiner Koch. Puţin delir mistic nu strică la imaginea celei care  fost denumită Persoana Anului de revista americană Time şi Femeia Anului în Suedia. Dar destul cu vorba, să trecem la afaceri: “Înregistrarea ca mărci comerciale a acestor denumiri va permite echipei mele de avocaţi pro bono să ia măsurile necesare împotriva unor persoane sau corporaţii care încearcă să se folosească de mine şi de mişcarea mea în scopuri care nu cadrează cu principiile promovate de mişcare”, mai zice Thunberg. A mai înfiinţat şi o fundaţie „care să administreze banii (redevenţe pentru cărţi, donaţii, premii financiare) într-un mod complet transparent”. Tenace şi consecventă  e Gretuţa asta.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
327 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dopuletul ala care o sa si-l puna ca ma tem ca are ciclu inca, sa stii Greta ca e din plastic. Periuta cu care te speli servetelul cu care te stergi dimineata de fard vad cam devreme fardurile, in sine chilotii, vad o prelata pelerina pe tine cauciucata-se fac din petrol toate, produse, care necesita multe gaze de ardere, uleiul tre sa fie rafinat si apoi expluatat…
    Deci vezi ce ceri ca s-ar putea sa ramai goala adica in curul gol si bolnava…
    Ma omoara activistii astia daca te uiti la casele lor 90% petrol…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger