AcasăNewsHomosexualii jura credinta ISIS pentru a nu fi ucisi

Homosexualii jura credinta ISIS pentru a nu fi ucisi

Jihadistii ii pedepsesc pe gay aruncandu-i de pe cladiri

Un militant gay sirian a alertat comunicatea internationala cu privire la soarta homosexualilor din tarile ocupate de Daesh. El a explicat ca unii s-au alaturat jihadistilor de teama sa nu fie ucisi.

Jihadistii ii pedepsesc pe gay aruncandu-i de pe cladiri

Cel putin 25 de homosexuali aui fost executati in ultimele zile, fiind acuzati de ”sodomie” de catre gruparea Statul Islamic, potrivit Observatorului sirian al drepturilor omului: sapte au fost lapidati, trei impuscati si 16 au fost aruncati de pe cladiri. Subhi Naha, un militant gay care a reusit sa fuga din Siria, a alertat comunitatea internationala cu privire la soarta homosexualilor sirieni si irakieni, intr-un discurs la sediul Natiunilor Unite, informeaza metronews. Astazi, Naha a relatat ca multi homosexuali au jurat credinta ISIS, pentru a masca aparentele, de teama sa nu fie ucisi. Pe de alta parte, exista informatii potrivit carora combatanti Daesh au avut relatii sexuale cu acestia. Astfel, pentru a scapa de moarte si pentru a-si proteja familiile, homosexualii au imbracat costumul jihadist dar continua sa aiba relatii secrete cu barbatii.

Adjunct al lui Abu Bakr al-Baghdadi, eliminat in Irak

Assi Ali Mohammed Nasser al-Obeidi, unul din adjunctii liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis intr-un raid aerian in estul Irakului, a informat armata irakiana. Un purtator de cuvand al armatei a precizat ca Obeidi a fost ucis in orasul Barwana. Obeidi era un lider militar important in vestul Irakului si in estul Siriei.  Anterior, el a fost activ in sanul aparatului de securitate al fostului dictator Saddam Hussein.

60 de morti in urma unui bombardament rusesc asupra unei inchisori Al-Qaida

Un raid al aviatiei rusesti contra unui sediu ce servea drept inchisoare retelei Al-Qaida in orasul sirian Maaret al-Noomane (nord-est) s-a soldat cu cel putin 60 de morti. Observatorul sirian al drepturilor omului a anuntat un bilant de 57 de morti, intre care 21 civili, 23 combatanti Front al-Nosra, sase rebeli si sapte detinuti. Centrul de detentie se afla langa o piata din centrul orasului, in provincia Idlib. Rusia a intervenit la sfarsitul lunii septembrie 2015 in conflictul sirian, sprijinind trupele regimului in fata rebelilor si jihadistilor.

author avatar
Tudor Borcea
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger