AcasăNewsHollande invita Al Qaida sa formeze guvern provizoriu in Siria

Hollande invita Al Qaida sa formeze guvern provizoriu in Siria

Presedintele Frantei, Francois Hollande, si-a precizat pozitia pe scena mondiala, indemnand grupurile de opozitie sa formeze un guvern provizoriu in Siria.

Chiar si SUA considera ca declaratia lui Hollande e prematura, dat fiind faptul ca opozitia siriana este divizata, iar rebelii sunt in majoritate luptatori jihadisti din Al Qaida, conform rapoartelor germane.

„Al Qaida e peste tot in Siria”

Hollande n-a vrut sa fie mai prejos de Sarkozy, dar a incurajat luptatorii Al Qaida

Hollande a declarat ca Franta va recunoaste imediat guvernul provizoriu, ceea ce a starnit controverse. Un guvern provizoriu care ar fi adus la putere de rebelii Al Qaida ar fi conpromis de la inceput. Conform rapoartelor serviciilor secrete germane, publicate in mass media, desi continutul lor fusese declarat „secret din motive de interes national”, luptatorii opozitiei siriene comit crime in masa si le pun pe seama armatei guvernamentale. „Al Qaida este peste tot pe frontul sirian”, scria Bild. Insa Hollande, acuzat ca nu are forta lui Nicolas Sarkozy cand vine vorba de razboi, a vrut sa demonstreze contrariul. Si a cazut intr-o capcana.

A certat Rusia si China

Anuntul a fost facut in deschiderea conferintei anuale a corpului diplomatic, de la Paris. Hollande s-a plasat pe acelasi „front” cu aliatii cand l-a amenintat  pe Bashar al-Assad ca, daca va face uz de armele chimice, va legitima o interventie militara internationala in Siria. „Este vorba despre toata securitatea Orientului Mijlociu si mai ales despre independenta si stabilitatea Libanului”, a declarat Hollande! Ma rog! In Liban au loc incidente armate intre grupuri de religie allawi, ca si cea a presedintelui sirian, si grupari radicale de suniti, dar astea nu i se pot imputa lui Bashar.  Si, daca tot a deschis discutia despre Siria, Hollande a certat  Rusia si China, a caror atitudine „ne slabeste capacitatea de a indeplini mandatul ONU”. Pai, asta e ideea!

author avatar
Adina Mutar
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger