AcasăNewsHollande: "Exista riscul unor noi atentate in Franta"

Hollande: „Exista riscul unor noi atentate in Franta”

Intr-un discurs pronuntat in fata ambasadorilor Frantei, presedintele Francois Hollande a asigurat ca amenintarea terorista este in continuare mare.

Dupa atacul din trenul Thalys, ”suntem cu totii expusi”, a estimat seful statului.

”Trebuie sa fim pregatiti de alte atentate si trebuie sa ne protejam. Suntem in continuare expusi, iar agresiunea care a avut loc vineri (in trenul Thalys) ar fi putut degenera intr-un carnagiu monstruos”, a spus Hollande, in fata ambasadorilor Frantei reuniti la Paris, noteaza AFP.

Presedintele francez a evocat amenintarea terorista, in Franta dar si in strainatate, in zone din Africa si Orientul Mijlociu.
”Securitatea noastra se decide in interiorul tarii, dar si in afara frontierelor”, a spus Hollande, amintind pericolul major al gruparii teroriste Statul Islamic, care ”inroleaza, indoctrineaza si ucide la scara mare”, pledand ofensiv pentru interventii exterioare.

”In fata terorismului, recursul la forta este necesar”. In afara de ISIS, presedintele francez a evocat si alte amenintari: organizatia terorista Boko Haram si presedintele sirian Bashar al-Assad. Potrivit lui Hollande, ”o solutie politica la criza din Siria” implica ”neutralizarea” dictatorului.

author avatar
Tudor Borcea
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger