AcasăNewsHollande a vizitat victimele atacului de la Nisa. 50 de raniti se...

Hollande a vizitat victimele atacului de la Nisa. 50 de raniti se zbat intre viata si moarte

Seful statului francez, zguduit de o noua tragedie, la doar cateva luni de la cea care a afectat capitala, Paris, a ajuns in aceasta dupa-amiaza la Nisa.

Hollande a mers sa viziteze ranitii ajunsi pe un pat de spital direct de pe faleza unde iesisera, in numar mare, pentru a se plimba si a urmari focurile de artificii proiectate intr-o zi plina de insemnatate pentru natiunea franceza, Ziua Nationala. Iar dupa ce a stat de vorba cu cadrele medicale pe mainile carora au ajuns zeci de raniti, liderul de la Palatul Elysee a iesit in fata presei anuntand, chiar de la Nisa, ca aproximativ 50 dintre victime sunt „intre viata si moarte”, ca urmare in stare critica.

„Vom continua sa fim vigilenti si sa protejam cetatenii francezi”, a mai transmis presedintele francez, care a adaugat ca Franta e o „tara puternica” si care e „capabila sa treaca peste incercari”.

In memoria celor 84 de oameni care au pierit nevinovati in urma atacului sangeros de joi seara, cand un tanar de origine tunisiana, cetatean francez, a condus un camion direct in multimea aflata in strada, pentru a celebra Ziua Frantei. Barbatul a fost impuscat.

sursa foto: facebook.com/francoishollande.fr

author avatar
Cristina Stefan
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger