AcasăNewsHollande a facut-o pe Angela Merkel sa se poarte ca o fetiscana...

Hollande a facut-o pe Angela Merkel sa se poarte ca o fetiscana

Angela si Francois au gangurit tot timpul

Socialistul Francois Hollande s-a dovedit foarte curtenitor cu Angela Merkel si a facut-o sa se izmeneasca asemeni unei fetiscane la prima intalnire. Spre deliciul presei!

Angela si Francois au gangurit tot timpul

Merkel l-a dat repede uitarii pe Sarkozy, dupa o vizita a lui Hollande in Germania, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la discursul de reconciliere intre Franta si Germania.

„Inima Europei” s-a aprins

„Copii ai unei mari natiuni, care a comis mari erori”, li s-a adresat De Gaulle germanilor, in 1962, propunandu-le sa devina parteneri pentru a arata ca reconcilierea e posibila .  „Franta si Germania au o responsabilitate foarte speciala, pentru ca formeaza inima Europei”, a subliniat Francois Hollande, in discursul din orasul Ludwigsburg. „Trebuie sa cream instrumentele necesare pentru a deveni mai puternici, si anume trebuie sa infaptuim uniunea fiscala, uniunea bancara, uniunea politica si sociala.” Cum sa nu „toarca” Merkel la asemenea discurs globalist! Socialistul si Doamna de fier pur si simplu nu au putut sta departe unul de altul, imbratisandu-se, pupandu-se, arborand zambete complice, ca doi liceeni, dupa cum comenta presa franceza.

Totul, pana la bani

„Cu cat acest lucru se va intampla mai repede, cu atat mai bine”, a subliniat Hollande. Sigur ca mai exista disensiuni intre cei doi, mai ales legate de uniunea bancara. Hollande vrea cat mai repede uniunea bancara, ca instrument de supervizare a bancilor din UE. Angela Merkel crede ca mai e nevoie de timp, ca uniunea sa fie „de calitate”. „Nu ajuta la nimic sa facem un lucru rapid si care nu functioneaza”, a argumentat cancelarul german. Dupa un „dejun de lucru”, specialitatea Merkel, nu s-a luat nicio decizie clara privind uniunea bancara, dar „Germania si Franta vor pastra un contact apropiat pe acest subiect”, a hotarat Merkel.

author avatar
Adina Mutar
707 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger