AcasăHobbitii au ajuns la 75 de ani

Hobbitii au ajuns la 75 de ani

Primii hobbiti de pe marele ecran

Prima carte cu celebrele personaje din Tinutul-de-Mijloc, imaginate de scriitorul britanic J.R.R. Tolkien, a aparut intr-un tiraj de 1.500 de exemplare.

Primii hobbiti de pe marele ecran

Vineri se implinesc 75 de ani de cand a fost publicata prima poveste cu personajele fantastice care au facut istorie, facandu-l nemuritor pe principalul personaj, Bilbo Baggins.

J.R.R. Tolkien si prima lui carte

„The Hobbit” a fost scris de profesorul britanic J.R.R. Tolkien, special pentru cei patru copii ai sai, si a aparut prima oara in 1937, intr-un tiraj de 1.500 exemplare.

Volumul descrie aventura a 13 omuleti si a unui vrajitor numit Gandfal porniti in cautarea unei comoare furate de un dragon fioros. Cartea, un preludiu al trilogiei „Stapanul Inelelor”, a fost tradusa in peste 50 de limbi si vanduta in peste 100 de milioane de exemplare in toata lumea. „Aceasta carte a inspirat mii de alte romane de fictiune, dar nu trebuie uitat ca startul a fost dat acum 75 de an, cu prima propozitie din volum: „Intr-o gaura in pamant traia un hobbit”, atrage atentia unul din editorii acestui volum. O editie princepes a fost vanduta la o licitatie cu 60.000 de lire, cumparatorul pastrandu-si anonimatul.

Regizorul Peter Jakson a anuntat ca filmul cu titlul „The Hobbit: An Unexpected Journey”, adaptat dupa cartea originala, va avea lansarea internationala la 14 decembrie.

author avatar
Manuela Golea
2.301 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger