AcasăNewsHitler, comparat cu un gainat de extrema dreapta

Hitler, comparat cu un gainat de extrema dreapta

Co-liderul formatiunii Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreapta), Alexander Gauland, a declarat sambata ca dictatorul nazist Adolf Hitler si national-socialistii acestuia nu au fost decat ”un excrement de pasare” intr-un mileniu de istorie germana glorioasa

Hitler si national-socialistii (partidul NSDAP al Fuhrer-ului) nu sunt decat un gainat  in 1.000 de ani de istorie germana de succes”, a afirmat Gauland, la congresul aripii de tineret a AfD, Junge Alternative, ce are loc la Seebach, in Turingia (est).”Da, recunoastem responsabilitatea noastra pentru cei 12 ani” de dictatura nazista, a adaugat el. ” Am avut o istorie glorioasa si aceasta, dragi prieteni, a durat mai mult decat cei 12 ani nenorociti”, a estimat Gauland.

Alexander Gauland minimalizeaza dezastrul pentru Germania si pentru omenire care a fost Fuhrer ul

Secretarul general al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, o apropiata a cancelarului Angela Merkel, a reactionat prompt pe Twitter: ”50 de milioane de victime de razboi, Holocaustul si razboiul total nu sunt decat un excrement de pasare pentru AfD si Gauland. Iata ce este acest partid in spatele mastii civilizate”.Gauland (77 de ani), fost membru al CDU, nu este la prima provocare sau derapaj verbal. In campania electorala pentru alegerile federale din septembrie, el a laudat meritele soldatilor Wehrmacht-ului, armata din timpul regimului nazist.Iar unul din fidelii sai in rindul AfD, Bjorn Hocke, a comparat vastul monument din inima Berlinului dedicat victimelor Holocaustului drept un ”memorial al rusinii”. AfD este prima forta a opozitie din camera deputatilor din Bundestag, cu 90 de parlamentari.

author avatar
Mihai Koblenko