AcasăNewsHit-ul lansat de Justitie pentru vara 2012: Glontele si puscaria sunt la...

Hit-ul lansat de Justitie pentru vara 2012: Glontele si puscaria sunt la moda-n Romania

Ziua si condamnarea. Dupa Adrian Nastase, care a primt doi ani cu executare in dosarul „Trofeul Calitatii”, Sorin Ovidiu Vintu a luat si el calea penitenciarului, omul de afaceri urmand sa petreaca un an dupa gratii.

Adrian Nastase, preluat de ambulanta dupa tentativa de suicid

Dintr-o singura lovitura, Justitia a inhatat doi pesti mari, cum sunt numiti in folclorul de specialitate.  Un politician de rang inalt – Adrian Nastase – si un afacerist cunoscut – Sorin Ovidiu Vantu – au fost trimisi la inchisoare.

Instanta a decis ca Sorin Ovidiu Vintu trebuie sa petreaca un an in inchisoare

Nastase nu s-a impacat cu acest gand si a decis sa-si puna capat zilelor. Fostul premier a fost impiedicat sa-si traga un glonte in cap de politistul care venise sa-l duca in arest. Drama s-a petrecut chiar in locuinta politicianului din strada Muzeul Zambaccian. Ranit in zona gatului, Adrian Nastase a fost operat astazi de medicii de la Spitalul Floreasca. Desi interventia a decurs bine, medicii sustin ca exista riscul ca  Nastase sa faca infarct.  In cazul lui Sorin Ovidiu Vintu, desi a sustinut ca incarcerarea sa este „o bataie de joc la adresa actului de justitie”, omul de afaceri s-a supus deciziei. Desi a declarat ca nu are de gand sa-si sa-si ia caruciorul si sa fuga din tara (afaceristul are niste probleme de sanatate), Vintu a fost preluat de o intreaga cohorta de politisti.

Inceputul sfarsitului pentru multi

Adrian Nastase si Sorin Ovidiu Vintu nu vor fi singurele figuri publice care vor infunda puscaria, in mediul juridic vehiculandu-se deja si alte nume grele de politicieni si afaceristi.  Concret, voci din interiorul sistemului sustin ca este posibil ca, in perioada urmatoare, sa asistam la un nou val de arestari spectaculoase, vizati in primul rand fiind cativa oameni de afaceri de top.

Ura sufoca Romania

Decizia instantei in dosarul „Trofeul Calitatii” si gestul regretabil al lui Adrian Nastase au scos la iveala o imagine sluta si bolnava a Romaniei.  Practic, in momentul de fata, nu se mai poate vorbi de dispute, rafuieli politice sau adversitati, ci de o ura generalizata care s-a scurs din mediul poltic si a infestat intreaga tara. Din fata Spitalului Floreasca,  premierul Victor Ponta si pesedistii lui mai aveau un pic si-l acuzau pe Traian Basescu de faptul ca ar fi apasat pe tragaci. De partea cealalta, presedintele si-a pus la bataie toate armele pentru a-i distruge pe uselisti. Jurnalistii, in functie de insitutia pe care o reprezinta, fie au sarit sa-i desfiinteze pe judecatori, procurori, la pachet cu seful statului, fie au nascocit tot soiul de teorii, potrivit carora Nastase a vrut sa se sinucida „doar putin” ca sa nu ajunga la inchisoare. Din pacate insa, in acest joc infect au fost prinsi si romanii. Dovada in acest sens stau comentariile postate pe internet care ii au ca tinta pe toti politicienii si care abunda in invective si cuvinte grele de genul „moarte”, „puscarie”, „executie”.

S-a cerut amanarea executarii pedepsei

Avocatii lui Adrian Nastase  au anuntat ca vor depune o cerere de amanare a executarii pedepsei, motivata de conditiile extraordinare in care se afla fostul premier. „Vom depune la Tribunalul Bucuresti o cerere in acest sens, in acord cu dispozitiile Codului de procedura penala”, a  declarat  avocatul Ion Cazacu, precizand ca amanarea executarii pedepsei in cazul clientului sau poate fi ceruta o singura data, pentru o perioada de maximum trei luni.

Nastase catre Rus:  Voi decide singur ce am de facut

„Nu voi parasi domiciliul”. Acesta a fost mesajul pe care Adrian Nastase i l-a transmis ministrului de Interne Ioan Rus, sustine jurnalistul Radu Tudor pe blogul personal. Contactat telefonic de Ioan Rus, care a dorit sa-l scuteasca de mascarada publica, Adrian Nastase i-a spus colegului sau ca isi va decide singur soarta.  “Acest lucru nu se va intampla niciodata. Eu nu voi parasi domiciliul meu. E in puterea mea sa decid asta”.  La insistentele ministrului de Interne, care a promis ca preluarea va fi facuta departe de ochii presei, intr-o masina cu geamuri fumurii, Nastase a replicat transant: „N-are nici un rost sa insisti. Eu nu voi ajunge in arest. Voi decide singur ce am de facut”.

Procurorii au ridicat armele lui Adrian Nastase

Echipa de anchetatori formata din procurori de la Parchetul General si politisti a ridicat de la locuinta lui Adrian Nastase  hainele pe care le purta fostul premier in momentul tentativei de suicid, precum si armele detinute de acesta. Potrivit Parchetului, procurorii au finalizat cercetarea la fata locului, cu acest prilej fiind ridicate doua obiecte de vestimentatie (camasa si maieul) pe care fostul premier le purta in momentul producerii incidentului, arma folosita, respectiv un revolver SMITH &WESSON, calibru 38 special, si proiectilul provenit de la focul de arma tras, in privinta acestora din urma fiind dispusa expertiza balistica. De asemenea, procurorii au ridicat cele 18 pusti de vanatoare ale fostului premier.

Andrei Nastase va prezenta „testamentul public” al parintelui sau

Pentru ca fostul premier Adrian Nastase implineste astazi 62 de ani, fiul cel mare, Andrei, i-a transmis acestuia un mesaj public, dedicandu-i poezia „Colind pentru un tata bolnav” a lui Adrian Paunescu.

Adrian Nastase, sotia Dana si fii Andrei si Mihnea, pe vremea cand necazurile erau straine de ei

„Imi revin in memorie, in aceste momente grele, indemnurile tatalui meu. Citeste! Citesc acum tata! Acum, cand imi doresc sa fac orice, sa vii acasa sanatos! Mi-au zburat gandurile catre marele prieten si poet Adrian Paunescu….”, noteaza Andrei Nastase pe pagina sa de Facebook.  Sub aceste randuri, fiul cel mare al cuplului Nastase a postat poezia „Colind pentru un tata bolnav”. Totodata, Andrei a anuntat ca va citi scrisoarea  pe care  parintele sau i-a lasat-o si pe care o considera  „un fel de testament public”.  „Doresc sa mi se alature toti cei care, trecand peste ratiuni politice, pot asculta testamentul celui care, pentru mine, este, inainte, tatal si nu politicianul  Adrian Nastase. Cred ca tata are acum, mai mult ca niciodata, nevoia sa stie ca nu este singur”, a mai scris Andrei Nastase.

Irina Jianu, saltata de politie

Dupa ce initial a fost data in urmarire generala, Irina Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat in Constructii a fost ridicata de politisti dintr-un imobil din judetul Bacau.

Irina Jianu

Condamnata definitiv la sase ani de inchisoare in dosarul „Trofeul Calitatii”, Irina Jianu  a fost condusa la Centrul de retinere si arest preventiv din cadrul Politiei Judetene Bacau, urmand sa fie transferata la Penitenciarul Bacau pentru ispasirea pedepsei.  Mihail Cristian Vasile (director general al SC Eurografica SRL) si Diana Gasparovici (fost inspector general de stat adjunct la ISC), condamnati, de asemenea, la cate sase ani de detentie,  au fost dati in urmarire generala, intrucat nu au fost gasiti pentru a fi incarcerati.  Primii inculpati in acest dosar care au ajuns in arest sunt sotii Ioana si Bogdan Popovici, care s-au prezentat miercuri noapte la arestul Politiei Capitalei, dupa ce au fost condamnati definitiv de instanta suprema la cinci si, respectiv, sase ani de inchisoare.

[poll id=”287″]

author avatar
eNational
1.316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger