AcasăNewsHillary Clinton vrea Banca Mondiala

Hillary Clinton vrea Banca Mondiala

Fosta Prima Doamna a Americii vrea sa demisioneze din functia de ministru de Externe si sa puna mana pe Banca Mondiala.

Surse de la Casa Alba sustin ca Hillary isi doreste foarte mult aceasta functie si ar fi prima femeie care ar deveni presedinte al institutiei financiare mondiale, post care va deveni vacant anul viitor. In prezent, postul e ocupat de Robert Zoellick, un fost oficial in Administratia Bush. Poate ca doamna Clinton nu are ambitii desarte.

Sefii FMI si Bancii Mondiale sunt alesi, in ciuda procedurii „transparente” afisate de catre membrii grupului Bilderberg, din care face parte si Barack Obama. Iar sursele confirma ca presedintele american o sustine pe colega de partid pentru sefia Bancii Mondiale. Odata ce va fi nominalizata, Hillary Clinton va trebui sa fie acceptata de membrii celor 187 de tari contribuabile la Banca Mondiala.

Purtatoarea de cuvant a ministrului de Externe, Philippe Reines, a dezmintit aceste zvonuri. Discutiile despre sefia Bancii Mondiale vin pe fundalul alegerii sefului FMI. Christine Lagarde se pare ca este pe agenda grupului Bilderberg, din care face parte si care a si trimis-o la discutii in China, economia emergenta cea mai puternica.

 

 

 

 

author avatar
National
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger