AcasăNewsHillary Clinton: "Iranul trebuie sa dea dovada de sinceritate vizavi de programul...

Hillary Clinton: „Iranul trebuie sa dea dovada de sinceritate vizavi de programul sau nuclear”

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a estimat vineri ca Iranul trebuie sa dea dovada de ‘seriozitate si sinceritate’ in declaratiile privind dorinta sa de reluare a negocierilor suspendate de peste un an privind programul sau nuclear controversat.

„Incercam cu totii sa vedem mai clar ceea ce se afla in spatele declaratiilor publice ale Iranului potrivit carora acesta este gata sa reia negocierile”, a declarat Hillary Clinton, in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul sau german, Guido Westerwelle, la Washington.

„Trebuie sa vedem seriozitatea si sinceritatea Iranului”, a insistat seful diplomatiei americane. Uniunea Europeana a afirmat vineri ca asteapta inca o ‘reactie’ din partea Teheranului la ultima sa oferta de negocieri din luna octombrie privind programul sau nuclear.

Ministrul german de externe a afirmat la randul sau ca ‘trebuie sa aratam ca suntem pregatiti pentru dialog, insa un dialog serios si discutii de fond’. Tarile occidentale suspecteaza Iranul, care dezminte categoric, ca incearca sa se doteze cu o arma atomica sub acoperirea unui program civil.

author avatar
Ciprian Purice
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger