AcasăNewsHillary Clinton catre Antonescu: Guvernul SUA, preocupat de evolutiile politice din Romania

Hillary Clinton catre Antonescu: Guvernul SUA, preocupat de evolutiile politice din Romania

Hillary Clinton

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, s-a intalnit cu presedintele interimar Crin Antonescu, prilej cu care acesta i-a trimis liderului roman un mesaj din partea demnitarului din SUA.

Hillary Clinton

Secretarul de stat american Hillary Clinton, prin vocea asistentului sau, Philip Gordon, prezent, luni, in Romania, i-a trimis un mesaj presedintelui interimar al Romaniei, Crin Antonescu. In acesta, demnitarul american a dorit sa arate ca Washingtonul este preocupat de situatia politica din Romania.

„Ne pasa de Romania, ne este un prieten si un partener cu care avem un parteneriat strategic. Ne pasa de democratia din Romania si facem tot ce se poate pentru a sustine statul de drept si independenta institutiilor si suntem preocupati de aceasta situatie”, i-a spus Gordon lui Crin Antonescu, conform realitatea.net.

Mesajul survine in timpul vizitei pe care Philip Gordon o intreprinde in Romania, in cadrul careia se va intalni cu presedintele suspendat Traian Basdescu, seful interimar al statului Crin Antonescu, primul ministru Victor Ponta, precum si cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri.

Dupa o scurta intrevedere cu Traian Basescu, acesta a sosit la Palatul Cotroceni, avand o intalnire cu Crin Antonescu. Discutia formala dintre cei doi a avut loc in limba engleza, presedintele interimar al Romaniei transmitandu-i demnitarului ca se bucura de venirea acestuia la Bucuresti.

„Ma bucur ca ati venit si avem aceasta discutie pentru clarificari. Avem o situatie aici in Romania, o situatie politica”, i-a spus acesta demnitarului american.

author avatar
Ionut Zgimbau
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger