AcasăNewsHillary Clinton, avertizata de congresmanii americani pe tema democratiei din Romania

Hillary Clinton, avertizata de congresmanii americani pe tema democratiei din Romania

Michael Turner si Loretta Sanchez, doi congresmani americani i-au trimis secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, o scrisoare pe tema actiunilor care au avut loc in Romania, exprimandu-si ingrijorarea pe tema democratiei din tara.

Doi congresmani americani i-au atras atentia, miercuri, prin intermediul unei scrisori, secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, referitor la evenimentele care au avut loc in ultima perioada in Romania, exprimandu-si profunda neliniste „in legatura cu evolutiile recente” din tara.

“Suntem profund ingrijorati in legatura cu actiunile recente din Romania. […] Romania este un aliat de nadejde al Statelor Unite si un stat democratic in crestere. Increderea in ei ca aliati a condus la recenta decizie de a intra in parteneriat cu Romania […] Situatia politica actuala din Romania pune sub semnul intrebarii angajamentul lor la respectarea principiilor fundamentale ale democratiei, statului de drept si separarea constitutionala a puterilor in stat”, se arata in scrisoarea trimisa secretarului Hillary Clinton, citata de realitatea.net.

Totodata, acestia au declarat ca impartasesc ingrijorarea ambasadorului american de la Bucuresti, Mark Gitenstein, fiind de parere, “ca aceasta criza va stirbi pe termen lung perceptia globala a Romaniei”.

In incheiere cei doi oameni politici din SUA au dorit sa incurajeze Departamentul de stat american, dorindu-si ca acesta sa “continue sa faca pasii necesari pentru a convinge guvernul Romaniei sa isi pastreze angajamentele pentru valorile democratice”.

author avatar
Ionut Zgimbau
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger