AcasăNewsHillary Clinton ameninta Iranul cu o interventie militara

Hillary Clinton ameninta Iranul cu o interventie militara

Nici Hillary Clinton, dar nici ayatollahul Ali Khamenei nu se lasa dusi pe calea unor negocieri privind inarmarea Iranului cu arma atomica

Hillary Clinton, inscrisa in cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la presedintia SUA, a avertizat ca, daca va deveni presedinte, nu va ezita sa declanseze o operatiune militara impotriva Iranului.

Nici Hillary Clinton, dar nici ayatollahul Ali Khamenei nu se lasa dusi pe calea unor negocieri privind inarmarea Iranului cu arma atomica

„Statele Unite nu vor permite niciodata Iranului sa fabrice arme nucleare”, a declarat Hillary Clinton intr-un discurs rostit la Institutul Brookings, in Washington D.C. „In calitatea de presedinte, voi lua toate masurile necesare pentru protejarea Statelor Unite si a tarilor aliate. Nu voi ezita sa declansez o operatiune militara”, a spus Clinton. „O interventie militara va fi doar in ultima instanta, dupa epuizarea tuturor optiunilor diplomatice”, a subliniat Hillary Clinton.

Pe de alta parte, Iranul  a anuntat ca nu va purta discutii cu Statele Unite in afara cadrului oferit de acordul nuclear. Afirmatia apartine  liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei. „Am aprobat discutiile cu Statele Unite doar in mod specific in domeniul nuclear. Nu am aprobat discutii cu Statele Unite in alte domenii si nu vom purta negocieri cu Statele Unite”, a declarat Ali Khamenei intr-un discurs rostit in fata a sute de simpatizanti adunati intr-o moschee din Teheran. „America ramane marele Satan; natiunea iraniana l-a alungat pe Satan, deci nu trebuie sa il lasam sa intre din nou pe fereastra”, a spus Khamenei, referindu-se la Revolutia islamica din anul 1979. Congresul Statelor Unite urmeaza sa se pronunte, in viitorul apropiat, pe tema acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul.

author avatar
Catalin Dumitrescu
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger