AcasăNewsHillary a primit 50 de milioane de dolari in doua saptamani

Hillary a primit 50 de milioane de dolari in doua saptamani

Fosta Prima Doamna e pe bani, pe bani grei

Fosta Prima Doamna, unul din favoritii cursei pentru Casa Alba, stie sa scoata bani de campanie pe banda rulanta. Rivalul ei, Donald Trump, e mic copil.

Fosta Prima Doamna e pe bani, pe bani grei

In cursul ultimelor doua saptamani ale lunii trecute, Hillary Clinton a organizat 22 de evenimente avand ca scop colectarea de fonduri, in mai multe precum insula Martha’s Vineyard (unde isi petrece Obama vacanta de vara), Silicon Valley sau Beverly Hills. Hillary a reusit sa stranga din donatii aceasta suma record in numai 14 zile, practic a ”facut” 150.000 de dolari pe ora. Banii au provenit de la celebritati sau persoane cu conturi grele, care au fost dispuse sa plateasca pentru a o intalni pe fosta Prima Doamna si a-i pune intrebari.

Trump se finantează singur

Printre doritori, Paul McCartney si Jon Bon Jovi. Potrivit biroului central de campanie al doamnei Clinton, in august ea a strans 143 milioane de dolari, pentru campanie si pentru partid. 62 milioane au fost pusi la bataie pentru cursa prezidentiala iar 81 milioane au fost destinati comitetului national al Partidului Democrat. Rivalul Donald Trump si-a autofinantat cvasi integral campania. In mai, republicanul nu dispunea decat de 1,3 milioane de dolari, departe de Hillary, care beneficia de cel putin 42 milioane de dolari.

author avatar
Tudor Borcea
73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger