AcasăNewsHidrologii avertizeaza: revine pericolul de inundatii. COD GALBEN pentru cinci judete

Hidrologii avertizeaza: revine pericolul de inundatii. COD GALBEN pentru cinci judete

Dupa ce meteorologii au anuntat ca revin ploile, hidrologii informeaza ca exista riscul producerii de inundatii, in cazul unor rauri ce strabat nu mai putin de cinci judete din nordul si vestul tarii.

Mai precis, intervalul in care se pot produce fenomene periculoase, la nivel hidrologic, si in care locuitorii judetelor Maramures, Caras Severin, Bistrita, Satu Mare si Timis stau cu teama ca s-ar putea trezi cu gospodariile inundate, este marti, ora 20- miercuri, ora 16.

Concret, avertizarea hidrologilor intra in vigoare in aceasta seara. Specialistii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor informeaza, pe baza prognozei meteo, ca in toata acesta perioada se pot produce „scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate (Viseu, Iza, Tur, Lapus, Somesul Mare, Timis, Barzava, Moravita, Caras-n.r), cu posibile depasiri ale cotelor de atentie”.

Mai exact, CODUL GALBEN vizeaza, precizeaza hidrologii, raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus, ce strabat judetele Maramures si Satu Mare, Somesul Mare si afluentii sai din judetul Bistrita Nasaud, precum si afluentii Timisului din bazinul superior si mijlociu, Barzava, Moravita, Caras, de pe raza judetelelor Caras Severin si Timis.

Pe langa ploile anuntae pentru urmatoarele ore, e important de mentionat ca si topirea zapezii din zona montana ar putea contribui la cresterea nivelurilor unor rauri.

sursa foto: monitoruldeoltenia.com

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger