AcasăNewsHidrologii avertizeaza din nou: pericol de inundatii pe rauri din cinci judete

Hidrologii avertizeaza din nou: pericol de inundatii pe rauri din cinci judete

Odata cu precipitatiile anuntate de meteorologi, incepand cu ziua urmatoare, apar si pericole la nivel de depasirea cotelor de atentie la nivelul unor rauri din 12 bazine hidrografice. Ca urmare, hidrologii au emis un COD GALBEN, ce intra in vigoare de joi la ora 12.

In pericol sunt rauri ce strabat atat regiunea vestica, cat si sud-vestul tarii. Locuitorii din cinci judete stau cu grija, odata ce au aflat ce anunta specialistii in hidrologie.

Mai precis, reprezentantii INHGA precizeaza ca, de joi la pranz, incepand, se pot produce, printre altele, „scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de niveluri pe unele rauri”, atat ca urmare a ploilor ce pot cadea, dar si a topirii zapezii existente, astfel ca a fost emisa o avertizare, pentru rauri din cinci judete.

Codul galben va acoperi raurile din urmatoarele bazine hidrografice: Bega Veche, Bega, Timis mijlociu si inferior si afluentii sai, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui, Jiu mijlociu si inferior si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj), cu mentiunea ca specialistii INHGA informeaza ca fenomenele amintite se pot produce cu precadere pe raurile din doua judete- Mehedinti si Dolj.

Avertizarea COD GALBEN se mentine pana sambata dupa-amiaza, la ora 16.

Tot sambata expira si o atentionare emisa de catre specialistii in meteorologie, prin intermediul careia se anunta intensificari ale vantului, ninsori la munte, dar si in mare parte din Transilvania, Oltenia, Muntenia, zona centrala si sudica a Moldovei, precum si in sudul Banatului, in timp ce restul regiunilor vor fi acoperite de ploi. Asadar, si cele cinci judete amintite in atentionarea hidrologilor vor fi afectate de precipitatii.

sursa foto: gds.ro

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger