AcasăNewsHidrologii au emis un COD PORTOCALIU de inundatii!

Hidrologii au emis un COD PORTOCALIU de inundatii!

La scurt timp dupa ce meteorologii au emis un cod galben de ploi abundente, valabil pentru mai multe zone din tara, specialistii Instututului de Hidrologie au emis atentionari privind pericolul producerii de inundatii, pe raurile din mai multe bazine hidrografice.

Astfel, hidrologii au emis, luni la ora 15, doua coduri in acest sens – unul galben si altul portocaliu – valabile in intervalul 14 mai ora 00.00- 16 mai, ora 18. Conform precizarilor Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, incepand de miercuri noapte, pe  raurile din bazinele hidrografice corespunzatoare judetelor Timis si Caras-Severin, respectiv Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cernam, precum si pe Drincea (rau din judetul Mehedinti), Desnatui (rau din judetul Dolj), dar si rauri din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj – mai exact pe Jiu si afluentii sai – se instituie un Cod galben de inundatii. O avertizare similara intra in vigoare miercuri la ora 9 si vizeaza unii afluenti ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea, Dolj si Sibiu, precum si unii afluenti ai Muresului din judetul Hunedoara, pe Calmatui si Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman). De asemenea, vizate de pericol de inundatii sunt si Argesul si afluentii sai (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Calarasi), Ialomita (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita), Buzau  (judetele Covasna, Buzau si Braila), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Putna (judetul Vrancea), mentioneaza sursa citata.

Conform hidro.ro, de miercuri dimineata, patru judete intra sub incidenta unui Cod portocaliu de inundatii – Mehedinti, Hunedoara, Dolj si Gorj. Astfel, „pe Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui superior (judetul Dolj), pe Jiu amonte Racari si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj)”, se instituie un Cod portocaliu de inundatii.

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger