AcasăNewsHidrologii au actualizat avertizarea COD GALBEN. Ce zone se afla inca sub...

Hidrologii au actualizat avertizarea COD GALBEN. Ce zone se afla inca sub risc de inundatii!

Chiar daca in ultimele ore precipitatiile s-au mai domolit, pericolul depasirii cotelor de atentie pe unele rauri din tara nu a fost depasit. Ca urmare, specialistii Institutului de Hidrologie au actualizat avertizarea COD GALBEN emisa sambata la pranz. Nu mai putin de 13 judete -majoritatea din estul tarii- se afla inca sub risc de inundatii.

Sub incidenta noii atentionari, intrate in vigoare astazi la pranz si valabila pana luni seara, la ora 18, se afla bazinele hidrografic Olt (superior si mijlociu), Siret (Barlad si afluentii mici de pe cursul inferior), precum si Prutul (cursul superior si afluentii mici de pe cursul inferior), dar si raurile din Dobrogea.

Ca urmare, reprezentantii INHGA informeaza ca, in intervalul mentionat, se pot produce cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice amintite, cu depasirea cotelor de aparare, precum si viituri pe raurile mici, ce pot produce inundatii locale.

Asadar, vizate de CODUL GALBEN de rsc de inundatii sunt raurile din bazinele hidrografice: Olt superior si mijlociu (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu si Valcea), pe raul Prut amonte Ac. Stanca Costesti (judetul Botosani), Barlad (judetele Iasi, Bacau, Vaslui si Galati), pe afluentii mici ai Prutului si Siretului din judetele Vrancea, Vaslui si Galati si pe raurile mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Sursa foto: obiectiv.info

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger