AcasăNewsHidroelectrica stinge lumina din cauza secetei

Hidroelectrica stinge lumina din cauza secetei

Decizie. Remus Borza vrea ca Hidroelectrica sa livreze curent doar populatiei si statului

Dupa ce a anuntat ca va activa clauza de forta majora din cauza secetei, Hidroelectrica a avertizat ca va cere reducerea livrarilor de energie electrica si distribuirea acesteia doar catre populatie si institutii publice.

Decizie. Remus Borza vrea ca Hidroelectrica sa livreze curent doar populatiei si statului

Hidroelectrica a intrat recent in insolventa, fiind preluata de firma Euro Insol, coordonata de Remus Borza. Acesta incearca sa repuna compania de electricitate pe linia de plutire si sa o faca intr-adevar profitabila, insa pe langa „baietii destepti”, de care abia a scapat, se mai confrunta cu un mare neajuns: seceta prelungita. In aceste conditii, compania a anuntat activarea clauzei de forta majora, prin care Hidroelectrica nu mai este obligata sa respecte livrarile prevazute in contracte. Hidroelectrica a cerut ieri Agentiei de reglementare in domeniul energiei (ANRE) sa-i recunoasca pretul de cost si sa plafoneze marjele de adaos ale transportatorilor si distribuitorilor. Borza cere ANRE permisiunea reducerii cantitatii de energie pe care o livreaza pe piata reglementata, unde Hidroelectrica ar urma sa alimenteze in viitor doar populatia si institutiile publice, firmele private urmand sa se orienteze spre Termoelectrica si Nuclearelectrica.

Costuri reale

Remus-Borza

Euro Insol arata ca pretul de 71 lei/MWh, platit de ANRE, este sub pretul de cost, de 125 lei/MWh, cu efecte negative asupra finantelor societatii. „Situatia economica a Hidroelectrica este cu atat mai dificila, ca urmare a secetei prelungite, care a dus la scaderea productiei si activarea clauzei de forta majora”, a precizat Remus Borza.

author avatar
Arpad Dobre
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger