AcasăNewsHidroelectrica si-a cerut insolventa

Hidroelectrica si-a cerut insolventa

Cel mai mare producator de electricitate din Romania, Hidroelectrica, si-a cerut insolventa. Dosarul a fost depus la Tribunalul Bucuresti.

Compania Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, si-a cerut insolventa, cererea fiind inregistrata, pe 15 iunie, la Tribunalul Bucuresti. Primul termen de judecata a fost fixat pentru 20 iunie.

Hidroelectrica, ce acopera nual aproximativ 30% din productia de electricitate, a inregistrat la finalul lui 2011, un profit net de 15.72 milioane de lei, in scadere fata de anul 2010. Totodata, in 2011, a scazut si cifra de afaceri neta a companiei, de la 3.27 miliarde lei, in 2010, la 2.99 miliarde de lei, in 2011.

Potrivit RTV, voci din piata au concluzionat ca cererea depusa la Tribunal se doreste a fi solutia pentru a scapa de asa numitii „baieti destepti”, ce primesc doua treimi din productia de energie electrica, reprezentati de traderii privati care au contracte de achizitie pe termen lung sub pretul pietei, statul avand de recuperat de la acestia un miliard de lei.

Pana in acest moment, desi s-a incercat renegocierea contractelor, discutiile s-au terminat cu un semi-esec, „baietii destepti” acceptand doar o usoara cestere a pretului electricitatii.

„Din negocierile de pana acum cu beneficiarii contractelor bilaterale ale Hidroelectrica, va putem spune ca toti au acceptat o usoara crestere de preturi si o usoara diminuare a cantitatilor livrate, dar niciunul nu a acceptat o reducere a duratei contractelor” a declarat, pe 6 iunie, Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizatrii in Industrie (OPSPI). Conform acestuia, contractele incheiate cu traderii respectivi se intind chiar si pana in 2019.

author avatar
Ionut Zgimbau
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger