AcasăNewsHidroelectrica, sancționată de ANRE. Ce AMENDĂ a primit furnizorul de energie electrică...

Hidroelectrica, sancționată de ANRE. Ce AMENDĂ a primit furnizorul de energie electrică și pentru ce NEREGULI

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a sancționat contravențional furnizorul SPEEH Hidroelectrica SA cu amendă în valoare de 400.000 lei, se anunță, luni, într-un comunicat al instituției conduse de către Dumitru Chiriţă.

„În contextul numeroaselor sesizări și reclamații primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, am dispus la începutul anului o amplă acțiune de control la furnizorul în cauză”, conform comunicatului ANRE.

Ce nereguli au fost constatate, conform ANRE

Care sunt aspectele majore trecute pe lista problemelor ce ar fi fost constatate în urma acțiunii de control la furnizorul de energie electrică amintit? Iată ce s-a anunțat oficial: „În urma finalizării acțiunii de control, s-au constatat nereguli în activitatea furnizorului, constând în:

 • neemiterea facturilor aferente cantităților de energie electrică furnizate celor 482.638 de clienți finali din portofoliu, pentru fiecare perioadă de facturare și în intervalul de timp prevăzut în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu aceștia;
 • netransmiterea sau întârzierea în transmiterea răspunsurilor la solicitările adresate de clienți;
 • neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice după acceptarea condițiilor de furnizare și transmiterea documentației necesare de către client”, potrivit sursei citate.

Amenda, dublul maximului prevăzut de lege

În comunicatul ANRE se precizează că pentru faptele constatate, furnizorul de energie electrică SPEEH Hidroelectrica SA „a fost sancționat contravențional cu amendă maximă, în valoare de 400.000 lei, reprezentând dublul maximului prevăzut de lege”.

Și tot în comunicatul transmis în prima zi din această săptămână se punctează faptul că furnizorul a mai fost amendat și în trecut, pentru aspecte similare. Concret, Autoritatea precizează că, „în cursul anului 2022, ANRE a urmărit constant activitatea SPEEH Hidroelectrica SA, furnizorului fiindu-i aplicate un număr de 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 365.000 lei, pentru fapte similare”.

author avatar
Andrei Coman
404 afisari

3 COMENTARII

 1. ANRE-ul e pus pe fapte mari din nou !
  Tot romanul cretin a inceput sa faca reclamatii cum ca nu a primit facturi la timp de la Hidroelectrica ,si este ofensat deoarece ca cetatean responsabil doreste sa-si achite datorilile la timp iar Hidrolectrica il priveaza de acest drept :))
  Cand le taia Enelul curentul pentru neplata nu mai faceau „cetatetii cinstiti” atatea reclamtii!!
  Acum ANRE-ul amendeaza o companie de stat cu dublul maximului admis in schimb ce firmele de distrubutie ale strainilor sunt ocolite de controale, pentru ca aia colecteaza eficient banii de la fraieri.
  „Dragi conducatori iubiti prin gura” de toata tara, vreti sa puneti Hidroelectrica pe chituci pentru o viitoare privatizare profitabila „pe peroana fizica”???

  Nu suntem multumiti ca Hidroelectrica inca mai vinde kilowatt-ul la un pret pe care romanul si-l mai permite, noi vrem sa distrugem si aceasta companie prin actiuni de genul celor intreprinse de ANRE pentru a ramane la mana companiilor private.
  Doar vin grecii si trebui sa-i facem si pe astia cu p–la mare!

 2. Stai liniştit, Hidroel e un „peşte” prea mare pt a fi lăsat slugoilor / jmekerilor din Ro… au pus ochii pe el grangurii din Vest de mulți ani… în rest, ai dreptate…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri