AcasăNewsHidroelectrica intra in insolventa

Hidroelectrica intra in insolventa

(foto: aradon.ro)

Tribunalul Bucuresti a admis cererea companiei Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, de a intra in insolventa.

(foto: aradon)

Compania Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, cu o cota de 30% din piata de electricitate, va intra in insolventa, cererea acesteia fiind admisa, miercuri, de catre Tribunalul Bucuresti.

Hidroelectrica a depus cererea de intrare in insolventa pe 15 iunie. Compania, ce acopera anul aproximativ 30% din productia de electricitate, a inregistrat la finalul lui 2011, un profit net de 15.72 milioane de lei, in scadere fata de anul 2010. Totodata, in 2011, a scazut si cifra de afaceri neta a companiei, de la 3.27 miliarde lei, in 2010, la 2.99 miliarde de lei, in 2011.

Ca urmare a cererii de intrare in insolventa, agentia de evaluare financiara Moody’s a coborat cu patru trepte ratingul Hidroelectrica, de la „Ba1” la „B2”, atribundu-i totodata, conform RTV, si o perspectiva negativa, avertizand ca ar putea urma o noua retrogradare.

author avatar
Ionut Zgimbau
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger