AcasăNewsHidroelectrica închide ușa în nas clienților noi / Compania de stat, înțelegere...

Hidroelectrica închide ușa în nas clienților noi / Compania de stat, înțelegere cu multinaționalele de energie

hidroelectricaHidroelectrica închide ușa în nas clienților noi / Compania de stat, înțelegere cu multinaționalele de energie

Hidroelectrica și-a triplat numărul de clienți în ultimul an. În ultima perioadă, compania de stat s-a confruntat cu un aflux de aproximativ 5.000 de clienţi noi. La ora actuală are 300.000 de clienți, de trei ori mai mulți față de anul trecut, notează Agerpres.

Societatea de stat Hidroelectrica are cea mai bună ofertă de preț în domeniul casnic pentru energie electrică, controlat de stat, de 0,250 lei/kWh fără taxe. Acest preț pentru consumatori casnici a fost menținut de societate încă din 01.01.2021, potrivit companiei.

Cel mai mic preț de pe piață

Hidroelectrica prelungește, din nou, perioada în care nu va mai emite facturi și nu înregistrează contracte noi. Termenul de 15.11.2022 a fost depășit, dar în loc să permită accesul clienților la conturile lor sau înregistrarea de noi contracte, compania a modificat data până la care implementează softuri noi până joi, 17.11.2022.

Speriate că își pierd clienții în favoarea companiei de stat Hidroelectrica, multinaționalele care dețin furnizarea de energie au făcut presiuni la Guvern pentru a stopa emigrarea.

Hidroelectrica nu mai încheie contracte noi

Din 11 noiembrie, Hidroelectrica nu mai poate lua clienți noi, fiind obligată să livreze spre OPCOM toată cantitatea de energie necontractată. Prin urmare nu va mai încheie contracte noi, după cum a dezvăluit Național în urmă cu două zile.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a terminat primele nouă luni ale anului cu un profit net de 3,5 miliarde lei, cu 37% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, potrivit raportului publicat astăzi de Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al companiei.

author avatar
Andreea Vlad
28.560 afisari

54 COMENTARII

  1. MANEVRA ASTA ESTE ILEGALĂ ÎN CONTEXTUL LIBERALIZĂRII COMPLETE A PIEȚEI DE ENERGIE. Cum rămâne cu dreptul concurențial?
    Dar cu dreptul clientilor casnici de a-șI alege ce furnizori doresc?
    Voi, jigodiilor ați liberalizat piața de energie si acum când nu vă convine că oamenii caută furnizorul cel mai ieftin, veniti iarăși cu REGLEMENTĂRI ?
    Clientul casnic are dreptul să încheie un nou contract de furnizare, în condiții de piață concurențială cu orice furnizor dorește, fiind suficient să trimită o înștiințare de acceptare a ofertei unui alt furnizor. Asta ați legiferat idiotilor ! SISTEMUL CONCURENȚIAL ! E legal și normal ca multinaționalele care dețin furnizarea de energie să facă acum presiuni la Guvern pentru a stopa emigrarea clienților, speriate fiind că își pierd clienții? Ce liberalizare este asta unde Guvernul vine cu-n OUG care reglementează achiziția centralizată de energie? Și clienții casnici nu-si pot alege furnizorul preferat?
    Se aude hoților?

    • Mafie..și mai zic ca oamenii de rand încalcă legea. .Cândde fapt, ea este încărcată de sus în jos.

      • Trebuie să trăiască și mafioții din Italia și Franța principalii furnizori din Romania

        • Sa nu uitam și hoții noștri, electrica furnizare, care are cea mai extinsa rețea și preturi pe măsură. În spatele tuturor relelor stau tot politicienii,mai ales în condiția în care nu exista opoziție, adunătura noului usl are o majoritate lejeră.

      • Mai mulți cel puțin trei persoane cu plîngere la avocatul Poporului împotriva guvernului pentru încălcarea prevederilor legale, și favorizarea unor terți împotriva intereselor persoanelor

    • DA‼️‼️‼️‼️,NOI ROMANII ADEVĂRAȚI ASTA AM AȘTEPTAT,LIBERALIZAREEEE!!!!!!!,PENTRU CA TOȚI SĂ TRECEM LA FIRMĂ ROMANEASCĂ,SĂ RĂMÎNĂ BANII NOȘTRI AICI ACASĂ,ĂIALALȚI (ENEL,ETC)FALIMENT!!!!!!!! ȘI SĂ MEARGĂ LA MAMA LOR ACASĂ SĂ SE-NBOGĂȚEASCĂ,SĂ SUGĂ DE PE AI LOR,CĂ AICI ȘI-AU FĂCUT DE CAP DESTUL!!!!!!!,HIDROELECTRICA PRELUÎND TOT ȘI STATUL AVEA O COMPANIE STRATEGICĂ,VITALĂ PENTRU ȚĂRĂ,DAR ȘTIIND SLĂBICIUNILE BĂIEȚII DEȘTEPȚI AU DAT ȘPAGA ȘI DIN PIAȚĂ CONCURENȚIALĂ AU FĂCUT PRAF TOT ȘI VOR MULGE-N CONTINUARE PÎNĂ NE DISTRUG DE TOT CA ȚARĂ ȘI NEAM ȘI……….TOT.. .PÎNĂ CÎND!!!!!!!!!!!

    • Da, domnule, aveți mare dreptate. Trebuie să ieșim în stradă, să ne căutăm dreptatea!!

  2. Guvern de tradatori!!! Intr-o societate normala ar fi fost demisi si arestati imediat!!! Dar noi suntem in…Tara lu’ Papura-voda… un popor de moluste… ne meritam soarta…

    • Până una alta ne mănâncă ei pe noi de vii, plîngere la avocatul Poporului, vă încalcă drepturile

  3. Hidroelectrica trebuia lăsata sa facă contracte până la epuizarea producției de electricitate estimate pe un an.

  4. Ba iohann care esti cu independenta e,nergetica in gura cum se fsce ba ca se vinde si asta , inchizi termocentrale pe carbune cand altii deschid ,cine poate sa mai auda minciunile voastre si alea de la ue ca e criza??? Nu e ba criza ea e facuta sa fie!!@

    • O să fie în curând deja a inceput, probabil încă nu simțiți, sunt de acord nu trebuia distruse termocentrale,dar ei,, guvernul,,, consideră că avem ocazia să ne modernizăm pe bani europeni,care bineînțeles că vor fi dați însutit înapoi

  5. Înțelegerea este între guvern și companiile străine, de ce dezinformați cetățenii!

  6. Doamna Andreea,bati campii si te contrazici.Guvernul meu aflat in slujba cetatenilo. chipurile,s-a inteles cu multinationalele,a intocmit si aprobat rapid o OUG astfel ca Hidroelectrica este obligata sa nu mai primeasca noi clienti. Sa ramana prostul de roman la discretia multijecmanitorilor, Iar prostul de roman,tot cu Guvernul meu de complici la hotie si plagiatori. Asa zic sondajele,iar Cocotatul este multumit de cum ” lucreaza ” guvernul meu.Mai zi ceva.

    • Asa-i, titlul articolului reprezinta o alta dezinformare. Nu Hidroelectrica inchide usa un nas, si insusi Guvernul (corupt ai coruptibil) la presiunea multinationalelor.

  7. Mei hoturilor iou am se fute la gura vostre asta de guver de hoturi, nu lesați pe rumini se face cum trebe la el. Mei guvern voi jutați pe hoturi se face multe bani și omeni more de foame. Sarok a faszatokra!

  8. Voi ăștia de la Național, care ați postat acesta asa zisa știre va lăsați de meserie dacă nu este adevărat?

  9. Un guvern de sclavi . Dacă ar nu ar mai plati nimeni factura și ar ieși toată România în stradă, ar înghiți gălușca hoții nenorociți. Acest guvern antiroman care își cedează suveranitatea care are în fruntea lui un președinte neamț ce ați vrea ??? Să țină cu cetățeanul simplu??? Îi cereți lui mengele să salveze vieți,???? Mengele îi gazează să scape de idioți ,săraci,handicapați și de toți oamenii neajutorați. Ordinele lui GATES și altor lui. Ați vrut eoropa asta aveți.

  10. Acum Ciolacu a găsit modalitatea de a manevra banii pensionarilor, care au peste 2000 lei, ia de la iei și dă săracilor. Așa nu mai plătește nesimțitul, bani pentru săraci din bugetul de stat, ci se folosește de bani pensionarilor pentru Bine zic PNL iști să nu se mai facă rocada. Îmi pare rău dar după 30 de ani nu mai votez PSD.

  11. Cacanari mâncători de rahat Național și toți pupincuriști voștri care postează numai dezinformări jeguri ce sunteți.

  12. Nu este adevarat!
    Chiar astazi am depus documentele online la Hidroelectrica.Astept contractul.

  13. Minciuni ,se fac în continuare contracte ,platforma funcționează și prețul este cel.mai mic vor respecta contractele

  14. Neapărat trebuie mers la vot și să nu mai auzim de acești hoți de guvernanți . Fie PNL, PSD SAU UDMR DAU AUR .

  15. O dezinformare grosolană, panicați lumea aiurea , sunteți niște mizerabili.
    Se încheie contracte in mod normal la Hidroelectrica.

  16. E vrăjeală. Ieri am trecut la Hidroelectrica, și tata la fel. A fost blocat din sistem datorita volumului mare de cereri. Oricine dorește se poate muta!

  17. Va veni vremea cînd acești trădători vor fi căutați indiferent unde se vor ascunde pentru a fi trași la răspundere 😡

  18. În urmă cu ceva timp in parlamentul din Georgia a intrat (cum?)O trupă de indivizi înarmați pana-n dinți și au deschis focul. Mai mult de jumătate din cei care voiau să voteze o lege care ar fi pus țara în genunchi, au fost lichidat. Deci se poate!

  19. Cu o factura de 6000 de lei normal ca plec la hidroelectrica…durerea este ca au pierdut clienții scumpi nu pensionarii care plăteau 50 lei pe luna. Vina este la electrica nu trebuia mărit KW.tul la cei ce depășesc consumul de 250kw. Prostia se plătește merita falimentul, trăiască Hidroelectrica bravo lor ca nu le fac jocul și nu au scumpit piața chiar și cu clienți putini.an toate trebuie caracter. Respect….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger