AcasăNewsHidroelectrica, falimentata de un medic legist si de un scufundator

Hidroelectrica, falimentata de un medic legist si de un scufundator

Pe vremurile astea de criza, stirile din domeniul economic sunt pe cat de contradictorii, pe atat de naucitoare. Dar, de departe, cea mai bulversanta a fost cererea de intrare in insolventa a gigantului energetic Hidroelectrica.

Desi are active de patru miliarde euro, Hidroelectrica este bagata in insolventa

Este vorba despre compania cotata pe locul trei in topul firmelor din Romania si estimata la o valoare de piata de patru miliarde euro ! Iar falimentarea liderului in productia de energie electrica  din tara noastra a fost ceruta de un consiliu de administratie din care fac parte un medic legist, un practicant de scuba diving si o fosta sefa a administratiei strazilor.

O marja de 43 milioane euro

Presedintele CA, Remus Vulpescu, are drept aptitudine bricolajul

Chiar pe site-ul oficial al SC Hidroelectrica SA apare un raport financiar intocmit de catre KPMG Audit SRL si asumat, prin semnatura, de toti membrii consiliului de administratie.

Conform acestuia, in 2011 compania a avut un profit de15 milioane euro.

Numai ca Remus Vulpescu, presedintele CA, explica oficial cererea de intrare in procedura generala a insolventei, recent transmisa Tribunalului Bucuresti, printr-o pierdere financiara de 28 milioane euro, in acelasi an 2011!

Tir cu arcul si bricolaj diverse!

Poate ca ar trebui totusi ca sefii companiei sa se decida daca Hidroelectrica a castigat 15 milioane euro sau a pierdut 28! Pentru ca marja de eroare este cam mare chiar si pentru un „expert” in energie care recunoaste senin, in CV –ul sau profesional, ca principalele sale competente si aptitudini sunt „ scufundarile, tirul cu arcul, pilotajul off-road si bricolaj diverse”. Dar ce sa ne mai miram daca un alt membru al CA, Iulian Marian Butnaru, a terminat Academia Militara Tehnica si este inginer in telecomunicatii, iar Ionica Raicu a fost sefa Administratiei Strazilor din Capitala…

A constatat decesul…

Medic legist atata amar de vreme, Andrei Barbu Todea a bagat Hidroelectrica in „moarte clinica”

In aceasta conjunctura, singura prezenta „logica” in conducerea Hidroelectrica este cea a lui Andrei Barbu Todea, care a practicat ca medic legist la IML Cluj-Napoca si IML Zalau.

Probabil, semnatura sa pe cererea de falimentare este echivalenta cu constatarea decesului companiei de la care au supt miliarde de euro, atatia ani, intangibilii „baieti destepti”.

Insolventa companiei retrogradeaza Romania

Agentia  Moody’s a atras atentia intr-un raport ca insolventa Hidroelectrica poate influenta negativ profilul de credit al Romaniei. Acesta este un criteriu de baza la stabilirea ratingului unei tari. Voalat sau nu, Moody’s atrage atentia ca Romania ar putea suferi o retrogradare si ca insolventa Hidroelectrica creeaza un precedent periculos pentru alte firme de stat, ale caror creditori s-ar putea trezi cu anularea creantelor.

[poll id=”289″]

author avatar
Catalin Tache
2.083 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oricum nu fac puscarie, ca acum sunt concentrati pe Nastase. Asa ca ………….. eu vara mai si zbor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger