AcasăNewsHidroelectrica a reziliat contractele cu „baietii destepti”

Hidroelectrica a reziliat contractele cu „baietii destepti”

Vitali Matchitski

Premierul Victor Ponta a anuntat ieri triumfal ca Hidroelectrica a reziliat toate contractele cu „baietii destepti”. Dupa reziliere, au ramas totusi in vigoare cele cu Alro, Elsid si Electrocarbon.

Vitali Matchitski

Ponta sustine ca nimeni nu a reusit pana acum acest lucru, dar se pare ca reusita nu este chiar atat de mare, intrucat contractele au fost denuntate de autoritati, nu reziliate de parti, si nu toate, atata vreme cat cele cu Alro, Elsid si Electrocarbon sunt inca in vigoare.

Remus Borza „lupta” in prelungiri cu patronul Alro, Vitali Matchitski

De altfel, reprezentantii Ministerului Economiei inca mai negociau ieri cu cele trei firme si este putin probabil ca Alro sa vrea sa renunte complet la energia ieftina de la Hidroelectrica.

Negocieri in forta

La momentul numirii ca administrator judiciar la Hidroelectrica a firmei Euro Insol, coordonatorul acesteia, Remus Borza, era pus pe fapte mari.„Pot anula orice contract pagubos, si pe cele cu <baietii destepti>, si altele”, avertiza Borza. El si-a temperat insa tonul in urma cu doua saptamani, dupa intalnirea cu o delegatie condusa de patronul Alro, magnatul rus Vitali Matchitski,. „Meci nul. Nici noi nu i-am convins pe ei, nici ei pe noi. Au avut o oferta imbunatatita, dar departe de asteptarile noastre”, a recunoscut atunci Borza. Cu toate acestea, el a reusit marti ceea ce nimeni nu spera: rezilierea contractului cu Energy Holding, al doilea cel mai mare „baiat destept” din energie, dupa Alro.

author avatar
Arpad Dobre
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger