AcasăNewsHidroelectrica a început să trimită facturile la clienți. Suma pe care trebuie...

Hidroelectrica a început să trimită facturile la clienți. Suma pe care trebuie s-o achite un bărbat din Alba pentru un consum pe 3 luni jumătate

hidroelectrica

După multe luni de întârziere, facturile clienților Hidroelectrica au început să ajungă la clienți.

Întârzierea începea să devină îngrijorătoare pentru consumatori care se gândeau cu groază ca vor primi deodată facturi pentru mai multe luni cumulate, lucru care cu siguranță va destabiliza bugetele multor familii și firme mici.

Scadența este de 42 de zile

În aceeași situație se afla consumatorii din întreaga țară.

La exact un an de la transferul la Hidroelectrica, abonatul din Alba Iulia a primit a doua factură de la companie, pentru consumul realizat între 16 aprilie și 31 iulie 2022. Deci o singură factură pentru consumul făcut pe trei luni și jumătate.

Termenul de plată pentru această factură care cumulează consumul pe aproape 4 luni este de 10 aprilie 2023, deci de aproximativ 42 de zile. Suma totală de plată este de 954,67 de lei, pentru un consum de 1404 kWh.

Compania de stat Hidroelectrica a fost pusă în situația de nu face față numărului mare de clienți, care au ales-o pentru că are prețul cel mai bun de pe piață, și din cauza multiplelor schimbări în modul de calcul al subvențiilor și ajutoarelor acordate de guvern consumatorilor de energie electrică.

author avatar
Andreea Vlad
4.123 afisari

9 COMENTARII

  1. Hidroelectrica va fi vanduta, dar pt a fi vanduta pe „nimic”, trebuie bagata in k k t… Livreaza energie de luni de zile, dar nu factureaza, deci „minus” in contabilitate… va emite facturi pt sume uriase (pt 6-8 luni), clientii casnici nu le vor putea plati, se vor deschide executari silite (facturile sunt titluri executorii), contestatii la executare, recuperarea creantelor va dura (2-3 ani)… esential este ca la momentul listarii compania sa aiba valoarea cât mai mica…

    • Da, ar fi in stilul jocurilor murdare arhicunoscute 🙁 Sper insa sa nu fie asa, deoarece vanzarea energiei catre casnici reprezinta totusi un procent nu foarte semnificativ din cifra de afaceri a Hidroelectrica.

    • Prostule, hidroelectrica nu câștigă din clienți, câștigă din persoane juridice….ești prea prost sa înțelegi ca și-au făcut sistem nou. Prostii care nu și-au pus banii departe, să suporte consecințele , doar nu credeau că au curent moca….

  2. Lui nea Caisa asta din Laba Iulia i-a venit factura cu 0,68 lei pe kwh, ce p00la mea nu-i convine?

    • Pai la factura asta ii iese vreo 0,15 Lei /Kwh – ADICA 15 BANI/KWH ???? Astea sunt preturi de acum 10 -15 ani ?

  3. Ce consum are daca tariful e de 0,68 e boier fata de cei de la electrica care a dublat preturile ,nemernicii.Sa i dea Dumnezeu lui orban somerul etern dupa cat a facut rau cu facturile de energie sluga suprema,interesele multinayionalelor straine.

  4. 68 de bani / kw . Ceilalti platesc 1 leu/ kw, deci care-i problema lui ?
    Nu mai zic ca are un consum lunar foarte mare, aprox. 401 kw.
    Paradox pentru vremurile astea : Consuma mult, plateste putin !

    • Poa’ sa consume pana la un meleon de kwh/luna, ca tot ala e pretul, doar sa-i consume casnic, nu pe firma.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger