AcasăNewsHidroelectrica a început să trimită facturile la clienți. Suma pe care trebuie...

Hidroelectrica a început să trimită facturile la clienți. Suma pe care trebuie s-o achite un bărbat din Alba pentru un consum pe 3 luni jumătate

hidroelectrica

După multe luni de întârziere, facturile clienților Hidroelectrica au început să ajungă la clienți.

Întârzierea începea să devină îngrijorătoare pentru consumatori care se gândeau cu groază ca vor primi deodată facturi pentru mai multe luni cumulate, lucru care cu siguranță va destabiliza bugetele multor familii și firme mici.

Scadența este de 42 de zile

În aceeași situație se afla consumatorii din întreaga țară.

La exact un an de la transferul la Hidroelectrica, abonatul din Alba Iulia a primit a doua factură de la companie, pentru consumul realizat între 16 aprilie și 31 iulie 2022. Deci o singură factură pentru consumul făcut pe trei luni și jumătate.

Termenul de plată pentru această factură care cumulează consumul pe aproape 4 luni este de 10 aprilie 2023, deci de aproximativ 42 de zile. Suma totală de plată este de 954,67 de lei, pentru un consum de 1404 kWh.

Compania de stat Hidroelectrica a fost pusă în situația de nu face față numărului mare de clienți, care au ales-o pentru că are prețul cel mai bun de pe piață, și din cauza multiplelor schimbări în modul de calcul al subvențiilor și ajutoarelor acordate de guvern consumatorilor de energie electrică.

author avatar
Andreea Vlad