AcasăNewsHidroelectrica a dat ultimatum pentru Alro

Hidroelectrica a dat ultimatum pentru Alro

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a renegociat contractele cu doi dintre cei trei „baieti destepti” ramasi in cursa pentru curent ieftin, Alro avand termen pentru o noua oferta  pe 15 august.

Al treilea  si cel mai mare „baiat destept”, Alro, se afla in proprietatea magnatului rus Vitali Matchitski. El a venit pe 11 iulie in Romania, chemat sa faca o oferta normala de pret pentru energia ieftina de la Hidroelectrica.

Remus Borza e pregatit sa decupleze si Alro de la Hidroelectrica, daca patronul rus nu va oferi pretul corect

La acea data, nici autoritatile, nici Matchitski nu au fost multumiti de oferte, iar rusul a plecat, dupa care muncitorii de la Alro au aflat ca se va inchide sectia de turnatorie, care tine in spate, de fapt, intreaga uzina. Se pare ca magnatul incerca astfel sa forteze mana autoritatilor romane, dar stratagema nu a tinut. Coordonatorul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a precizat ca negocierile cu firmele Elsid si Electrocarbon s-au incheiat cu semnarea unor noi acorduri, la preturi mai bune decat cel de 130 de lei/MWh existent anterior. Contractele cu aceste doua companii vor fi continuate pana pe 31 martie 2013, cand, probabil, vor fi renegociate. „Alro are termen pana pe 15 august pentru a veni cu o noua oferta”, a precizat reprezentantul Euro Insol, avocatul Remus Borza, lasand sa se inteleaga ca, in caz contrar, Alro ar putea avea soarta Energy Holding, firma care a fost decuplata de la Hidroelectrica.

author avatar
Arpad Dobre
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger