AcasăNewsHezbollah va da startul razboiului in Orientul Mijlociu

Hezbollah va da startul razboiului in Orientul Mijlociu

Seful Comandamentului Armatei israeliene de Nord, colonelul Iaron Formosa, lasa debutul razboiului in Orientul Mijlociu la latitudinea gruparii Hezbollah.

Israelul ii lasa pe luptatorii Hezbollah sa traga primul foc

Colonelul Formosa a dezvaluit ca gruparea libaneza armata Hezbollah, trecuta pe lista organizatiilor teroriste, „monitorizeaza activitatea armatei israeliene de-a lungul frontierei si puncteaza grupurile de artilerie in vederea unui atac”. In opinia sefului Comandamentului Nordic,  „Hezbollah dovedeste ca, desi a suferit pierderi grele in Siria, are in vedere un razboi cu Israelul. Noi suntem pregatiti sa incepem razboiul si maine dimineata, dar lasam Hezbollahul sa dea startul!”

Startul poate consta in orice incident la granita, soldat cu ranirea soldatilor israelieni. Acesta s-a si petrecut, miercuri dimineata, patru soldati fiind raniti in explozia unei bombe artificiale plasata in zona in care au loc actiuni ale armatei israeliene, la 400 de metri pe teritoriul libanez. Insa, ancheta nu s-a incheiat. Israelienii sunt decisi sa intre si terestru dupa Hezbollah, in sudul Libanului, nu numai sa recurga la aviatie si artilerie.

author avatar
Adina Mutar
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger