AcasăNewsHerta Muller, alergica la pesedistii ”stalinisti”

Herta Muller, alergica la pesedistii ”stalinisti”

Herta Muller: pesedisti sunt urmasii de drept ai comunistilor

Scriitoarea de origine romana Herta Muller nu-i suporta pe pesedisti, despre care spune ca sunt ”niste stalinisti care trag tara inapoi”.

Herta Muller: pesedisti sunt urmasii de drept ai comunistilor

Intr-un interviu aparut in ”The Guardian”, scriitoarea distinsa cu premiul Nobel pentru literatura revine in forta asupra tezei ”PSD egal PCR”: ”Partidul comunist s-a reinventat si are un nou nume. Social-democratii sunt acum la putere. Sunt niste stalinisti care ne duc tara inapoi in trecut”.

Stabilita de multi ani in Germania, Muller critica si Uniunea Europeana, pe care o acuza ca nu a luat ”masurile necesare eradicarii totale a comunismului” in tarile din fostul lagar socialist, dupa ce acestea au iesit de sub influenta Rusiei sovietice. Herta Muller pomeneste si despre fosta Securitate, tema predilecta in cartile sale. Concret, ea sustine ca hulita institutie este in continuare ”activa”, din moment ce ”40% dintre angajatii din vremea comunista au fost preluati de SRI. Restul (securistilor – n.r.) sunt milionari care au facut banii din privatizari”. In context, Muller aminteste cum a fost spionata in timpul fostului regim comunist, inclusiv de catre prieteni: ”Am fost sub amenintarea mortii, iar in acele momente ai nevoie de prieteni. Astfel, exista riscul ca ei sa te spioneze”. Iar ca dovada ca un asemenea regim nu trebuie sa mai fie lasat vreodata sa revina, Herta Muller povesteste si cat de minutios a urmarit-o Securitatea, proba in acest sens stand in dosarul ei: ”Am fost ingrozita. Erau transcrieri ale conversatiilor mele telefonice, aveam microfoane in podea. Nu aveau sens multe discutii. Nu stiu de ce ar fi pastrat asa ceva”.

author avatar
Simona Badulescu
290 afisari

1 COMENTARIU

  1. Autoarea articolului stie ca conducatorul suprem (actual)a fost securist si a facut parte din nomenclatura comunista?Intotdeauna , hotul striga din toti bojoci HOTII!!!!!!!?Asta face Basescu.In rest ceiace spune doamna , se stie de mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger