AcasăNewsHellvig umbla la doctoratele Academiei SRI

Hellvig umbla la doctoratele Academiei SRI

Hellvig a stat si el in primul rand al ”academicienilor lui Oprea”, dar acum reaprinde fitilul plagiatelor pastorite de fostul lider UNPR

Rector al Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” (”Academia SRI”) si ”om al lui Hellvig”, Adrian Ivan a decis sa treaca prin softul antiplagiat toate tezele de doctorat sustinute la institutia condusa in prezent de el.  

Hellvig a stat si el in primul rand al academicienilor lui Oprea dar acum reaprinde fitilul plagiatelor pastorite de fostul lider UNPR

Strict tehnic, decizia rectorului Ivan se va solda cu trecerea tezelor prin respectivul soft si cu expedierea la o comisie de experti a tezelor in care softul a constatat similitudini cu texte scrise de alti autori. Iar daca experti conchid ca e vorba de un plagiat si isi vor asuma decizia prin semnatura, rectorul Adrian Ivan va propune retragerea titlului de doctor. Nimic mai simplu si in acelasi timp nimic mai complicat date fiind numele unora dintre doctorii lansati pe piata de Academia SRI. Si mai exact, povestea reinvie scandalul ”doctorilor lui Oprea”, mai exact a unor personaje in voga care si-au luat doctoratul sub bagheta indrumatorului Gabriel Oprea. Un fost ofiter de intendenta la MApN care, dupa ce a ajuns mare politician si profesor universitar, a ajutat alte 21 de persoane din politica, Justitie, Politie, servicii sa-si ia doctorate  – 9 de la Academia de Politie si 12 de la Academia SRI. Asa ajungem la Academia pastorita in prezent de Adrian Ivan, institutie care a scos pe poarta ei cativa doctori deja celebri in spatiul public romanesc: Florian Coldea, Bogdan Licu, Mihai Tudose, Mihai Stanisoara, Radu Stroe, Romeo Raicu, Neculai Ontanu. Nume care au fost deja vehiculate in prima faza a scandalului plagiatelor, un scandal care e pe cale, dupa cum se pare, sa fie reincalzit cu binecuvantarea actualului sef al SRI Eduard Hellvig.

author avatar
Simona Badulescu
1.383 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ar fi fatal. Ar insemna lipsa de doctori in Cluji ce ar duce la constipari academice scremeli si lipsa de hartie igienica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger