AcasăNewsHeil, Merkel! Se vrea stapana Europei

Heil, Merkel! Se vrea stapana Europei

Cancelarul Germaniei vrea sa „subordoneze” total Europa

Deocamdata doar economic, razboiul declansat intre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii scoate la suprafata ambitiile pe care unul dintre cei mai puternici lideri de pe continent si le-a tinut in frau atatia ani. Ne referim la Angela Merkel si a ei disperare dupa putere. Cancelarul Germaniei tinteste ruperea definitiva de SUA, iar asta presupune, in viziunea doamnei Merkel, infiintarea unei armate comune si/ sau a unui Fond Monetar European. Ambitii mari, cu care oamenii politici germani ne-au tot obisnuit de-a lungul istoriei.

Cancelarul Germaniei vrea sa subordoneze total Europa

Emmanuel Macron tot bate darabana pe tema procesului de reformare a Uniunii Europene post-Brexit, numai ca vocea tanarului presedinte francez conteaza prea putin cand vine vorba de schimbari majore pe continent. Pentru asta, e nevoie de o pozitie ferma a Germaniei, iar Angela Merkel tocmai ce a prezentat viziunea sa referitoare la ce-i de facut dupa iesirea Angliei din blocul comunitar.

Cere infiintarea unui Fond Monetar European

In primul rand, Merkel vizeaza reforma zonei euro si insista pentru infiintarea unui Fond Monetar European! Chiar daca a promis ca va face concesii in privinta investitiilor si va sprijini statele din zona euro care se confrunta cu probleme, cancelarul Germaniei crede ca este necesara o impartire mai uniforma a riscurilor intre statele care folosesc moneda euro. „Cum putem realiza asta?”, a intrebat Merkel inainte ca tot ea sa ofere raspunsul: prin crearea unui buget comun al zonei euro (atentie, din nou se vorbeste despre o Europa cu doua viteze!), dar si al unui Fond Monetar European!

Intr-un interviu acordat publicatiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Angela Merkel anunta ca Germania este pregatita sa sprijine un buget de investitii la nivelul UE, „dar care nu poate fi mai mic de 10 miliarde de euro. Pentru asta, avem nevoie de o convergenta economica mai rapida intre statele membre. Trebuie sa intarim capacitatea de investitii cu ajutorul politicilor structurale suplimentare”.

Indatorare pe 30 de ani

Evident, cea mai puternica economiei din Europa va fi si principalul „camatar” din FME. Dovada ca Angela Merkel s-a gandit deja la cum sa ia fata FMI si BM sta planul expus in interviul din acest weekend: „Daca intreaga zona euro este in pericol, FME ar trebui sa furnizeze credite pe termen lung pentru a ajuta statele nevoiase. Astfel de imprumuturi ar putea avea scadenta la 30 de ani si ar fi conditionate de implementarea unor reforme structurale cuprinzatoare. In plus, imi pot imagina posibilitatea unei linii de credit pe termen scurt, de exemplu pe cinci ani, pentru a ajuta tarile care se confrunta cu dificultati din cauza circumstantelor extraordinare”.

Primul pas ar urma sa fie infiintarea unui post de ministru de Finante si al unui Parlament pentru zona euro! De altfel, s-a avansat si o data certa: anul 2019!

Din nou, U.E. vrea armata comuna

Hotarata sa puna punct dependentei de SUA, Angela Merkel viseaza la o armata comuna a Uniunii Europene. Ideea este una nu tocmai noua, insa pana acum n-a fost sustinuta cu fervoare de Germania, de aceea n-a avut niciun succes. Iata ca nemtii sunt pregatiti sa sprijine formarea unei forte de interventie a U.E. Ar fi, evident, si un pas important pentru revenirea Germaniei pe harta militara.

In plus, statele care refuza sa primeasca imigranti vor fi obligate sa contribuie suplimentar in alte sectoare pentru dezvoltarea Uniunii, a completat Angela Merkel.

Macron vrea sa fie luat in brate

Ca un bebelus incantat de jucaria primita, Emmanuel Macron s-a si grabit sa aplaude pozitia Angelei Merkel. Presedintele Frantei se gudura pe langa liderul Germaniei de parca ar vrea sa fie luat in brate si mangaiat pe crestet. „Este o miscare pozitiva, o dovada a angajamentului european al cancelarului Angela Merkel si al guvernului sau. Germania impartaseste obiectivele Frantei in toate chestiunile privind suveranitatea europeana”, a transmis musafirul de la Elysee.

author avatar
Cristina Elvira
1.141 afisari

2 COMENTARII

  1. Aici este cheia intelegerii fenomenului brexit,perfidul albion a mirosit la timp ca se lucreaza cu sarg la construirea celui de-al patrulea reich.Ca si in perioada premergatoare celui de-al doilea razboi mondial actualul reich german in formare se aliaza cu Rusia,deocamdata in plan economic,dar si cu Iranul=un reich mai mic dar ambitios.In acest timp Franta a devenit aliata(urmand sa devina victima) viitorului reich german si se pare ca nu desluseste ce viitor o asteapta.Colonia trebuie sa se hotarasca de partea cui va fi,cu toate ca insemnam foarte putin spre deloc,dar,in functia de ce cale alegem va depinde daca vom ramane intregi in viitor,singura speranta este sa ramanem aliatii cei mai apropiati ai usa,altfel viitorul reich ne va destrama ca pe Jugoslavia-cu toate ca usa a gresit atunci si cred ca acum a realizat acest fapt.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger