AcasăNewsHarta cu cele mai PERICULOASE zone SEISMICE din Capitala!

Harta cu cele mai PERICULOASE zone SEISMICE din Capitala!

In urma cu cateva zile, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu spunea ca in curand va fi gata harta cu cele mai periculoase zone seismice din Bucuresti, dar aceasta nu va fi data publicitatii. Chiar si asa, documentul care arata unde se resimte cel mai rau un cutremur circula deja pe internet.

Dupa cutremurul din 1977, in Romania a fost declansat un amplu proces de studiere a seismicitatii teritoriului. Acolo unde cutremurul a facut pagube insemnate, au fost introduse sonde pentru monitorizarea miscarilor pamantului. Pe baza datelor stranse, a fost realizata harta seismica a Capitalei.

Chiar daca Sorin Oprescu nu ar fi vrut sa fie dat publicitatii, jurnalistii de la Libertatea au intrat in posesia actului. Primarul spunea ca nu va prezenta harta pentru ca populatia sa nu intre in panica si pentru a evita producerea altor nenoriciri.

Dupa cum se poate vedea in imagine, zonele cele mai periculoase sunt: Casa Presei, Magurele, Panduri, Pantelimon, Balta Alba si Militari. De asemenea, situatia nu este prea buna nici in Grivita, Calea Victoriei sau centrul vechi al Bucurestiului.

Sursa foto: Libertatea.ro.

author avatar
Anca Murgoci
1.620 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger