AcasăNewsHarababură totală la testarea elevilor! Premierul Ciucă a trimis Corpul de Control...

Harababură totală la testarea elevilor! Premierul Ciucă a trimis Corpul de Control al Guvernului să verifice achizițiile de teste de salivă

nicolae ciucaHarababură totală la testarea elevilor! Premierul Ciucă a trimis Corpul de Control al Guvernului să verifice achizițiile de teste de salivă

Nemulțumit de modul cum decurge testarea în școli, premierul Nicolae Ciucă a luat primele măsuri. Șeful Executivului a dispus Corpului de Control al Guvernului să verifice achiziția testelor de salivă la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Oficialul a dispus Corpului de Control al Guvernului să demareze o acțiune de documentare privind achizițiile de teste de salivă la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

GCS a transmis, duminică seara, precizări în ceea ce privește testarea rapidă a elevilor. Astfel, reprezentanții GCS spun că testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate.

Se schimbă calendarul testării

Testarea elevilor se reia, așadar, marți, 14 decembrie. Două milioane de teste de salivă au fost livrate în depozitul DSU, duminică noaptea. Pentru că testele au ajuns târziu, s-a decis schimbarea zilelor în care vor fi testați copiii, dar doar pentru săptămâna 13 – 19 decembrie.

„Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, potrivit GCS.

author avatar
Andreea Vlad
605 afisari

2 COMENTARII

  1. Testati…testati !
    O sa li se intoarca in fata toata covidiada !
    Intrarea intr o incinta vaccinat dar netestat duce la inmultirea numarului de infectati.
    Este posibil ca cei vaccinati sa sporeasca numarul de….. infectati.

    • NU E „POSIBIL”, ESTE SIGUR!!!!!!!!!!!!

      DE ACEEA LI S-A DAT VOIE CA EI SĂ MEARGĂ ORIUNDE VOR.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger