AcasăNewsHaosul din Capitală continuă, în ciuda deciziei Tribunalului Bucureşti. Greva STB-iștilor paralizează...

Haosul din Capitală continuă, în ciuda deciziei Tribunalului Bucureşti. Greva STB-iștilor paralizează transportul public și vineri

grevaHaosul din Capitală continuă, în ciuda deciziei Tribunalului Bucureşti. Greva STB-iștilor paralizează transportul public și vineri

Haosul din Capitală continuă vineri, deși Tribunalul Bucureşti a suspendat joi greva de la STB. Angajaţii refuză să-şi reia activitatea, prin urmare traficul va fi din nou infernal!

Ca și joi dimineață, nici vineri dimineață niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu, deși instanța a decis suspendarea grevei și reluarea activității de către șoferi.

Șeful STB spune că angajații își periclitează locul de muncă. „Din păcate suntem în aceeași situație ca și ieri, suntem deschiși dialogului. De asemenea, ne cerem scuze din zona metropolitană pentru evenimentele recente. Vom face tot ceea ce e posibil, suntem deschiși dialogului pentru a relua activitatea. Există o sentință care trebuie pusă în aplicare imediat. Angajații își periclitează locul de muncă din cauza unor jocuri. Trebuie să fim conștienți cu toții că așa cum oamenii plătesc serviciile transportului local, la fel și angajații au obligații. Îmi doresc ca fiecare angajat să apeleze la conștiința proprie. Există trei vehicule pe traseu (…) În acest moment executorii merg la fiecare sediu pentru afișarea deciziei instanței iar azi instanța se va pronunța pe legalitatea acestei greve (…) Căutăm soluții care să nu pună presiune pe bugetul Capitalei care oricum e foarte afectat de subvențiile la căldură, dar și de alte lucruri care vin din trecut (…) Suntem la sfârșit de săptămână, sper ca bucureștenii să înțeleagă eforturile pe care le depunem, căutăm calea dialogului cu sindicaliștii, mergem cu mesaj către angajați că trebuie să îndeplinească fișa postului. Bucureștenii nu au greșit cu nimic, unii lideri de sindicat au provocat acest dezastru. Îmi cer scuze în numele STB pentru ce s-a întâmplat. Putem să luăm măsuri împotriva celor care au provocat asta, o analiză împreună cu cetățenii este binevenită, să vedem dacă ne dorim în continuare această gaură neagră sau să ne îndreptăm spre digitalizare și eficientizare?”, a declarat Adrian Criț la Digi 24.

Șoferii refuză să iasă pe traseu

Situația a fost anticipată de STB de joi seara, într-un comunicat. „Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-și reia activitatea și există posibilitatea ca această grevă să continue și vineri”, a anunțat joi seara Societatea de Transport București (STB) SA.

Ca urmare a hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs.

„Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru”, se arată în comunicat.

Transportul public de suprafață din București a fost paralizat, joi, din cauza unui protest spontan al angajaților STB, care cer măriri de salarii și condiții mai bune de muncă. 1450 de autobuze, troleibuze și tramvaie au rămas în depouri și autobaze.

author avatar
Andreea Vlad
465 afisari

6 COMENTARII

  1. Daca vor sa tina unul pe functie pe care majoritatea nu il vor sunt responsabili ei cu primarul incompetent in frunte!!!

  2. Refuzul de a muncii a fost spontan, adica nu a fost organizat si anuntat de sindicat. Sunt curios Instanta cui i-a trimis hotararea de incetare al protestului. Dar in pandemie cate hotarari ale instantelor a incalcat guvernul? Nu mai face nimeni dosare penale? Halal justitie in Romania.

    • Corect. Viermii de puliticieni au încălcat o grămadă de hotărâri ale instanțelor în așa zis pandemie.

  3. Viermii de puliticieni au încălcat o grămadă de hotărâri ale instanțelor în așa zis pandemie.
    S-a ușurat guvernul pe deciziile instanțelor privind legalitatea și constituționalitatea măsurilor luate de ei.

  4. Prefectul a spus ca primarul nu i a raspuns la tel sa l anunte ca vor face greva?? Osmeniimai i au incredere ini incompetentii astia care ne fldidtrug l viata noastra si a copiilir doar pt interesele lor??

  5. Majoritatea șoferilor STB au încasat în decembrie 2021 între 4.500 și 5.500 de lei, iar pe lângă acești bani s-au adăugat și prime, bonusuri, etc.

    Media salarială a vatmanilor a fost între 5.000 și 6.000 de lei, la care evident se adaugă și alte bonusuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger