AcasăNewsHAOS LA PDL: "Capul lui Boc" si congres extraordinar pentru stoparea disolutiei

HAOS LA PDL: „Capul lui Boc” si congres extraordinar pentru stoparea disolutiei

Plecarea lui Frunzaverde din PDL a deschis valul dezertarilor democrat-liberalilor pe fondul disolutiei guvernarii, dar si al partidului, moment in care „gruparea Blaga” a decis ca trebuie sa intervina si sa preia fraiele formatiunii.

Cum plecarea catre PNL este o alternativa catusi de putin dezonoranta – avand aceeasi doctrina – tot mai multi democrat-liberali se grabesc sa paraseasca corabia care se scufunda si sa se salveze. Plecarea prim-vicepresedintelui PDL, Sorin Frunzaverde, membru fondator al formatiunii nu face decat sa ilustreze cat mai clar pentru fiecare democrat-liberal ca lucrurile sunt foarte grave in interiorul partidului, taman acum, in prag de alegeri.

In aceste conditii democrat-liberalii iau in calcul convocarea unui congres extraordinar in care Emil Boc sa fie inlaturat de la sefia partidului, pe fondul nemultumirilor tot mai accentuate din teritoriu. Mai multi lideri ai PDL, in frunte cu presedintele Senatului, Vasile Blaga, s-au intalnit marti seara intr-o sedinta restransa de urgenta pentru a decide pasii de urmat dupa mutarea-surpriza a lui Frunzaverde, acest lucru fiind considerat semnalul unor dezertari masive din tabara PDL. Si asta pentru ca anuntul prim-vicelui democrat-liberal a coincis si cu demisia din partid a sefului organizatiei PDL Olt, dezvaluie Gandul.

PDL Olt este, alaturi de organizatia de Caras Severin, unul dintre fiefurile cele mai puternice ale partidului. In aceste conditii, solutia la cald luata in calcul este organizarea unui congres extraordinar in care echipa lui Emil Boc sa fie inlaturata, iar la conducere sa fie instalat cel mai probabil Vasile Blaga, considerat singurul care mai poate sa mobilizeze partidul. Momentul unei astfel de miscari este insa in discutie, o parte dintre democrat-liberali pledand pentru un „blitzkrieg”, altii insa dorind o amanare pana dupa locale, timpul ramas fiind foarte scurt. Chiar si in aceasta a doua varianta, pedelistii vor ca la comanda partidului sa se instaleze o „echipa de forta”, in coordonarea lui Blaga, care sa dirijeze campania electorala, urmand ca dupa locale sa se oficializeze prin congres o noua conducere.

Nemultumiri profunde in teritoriu

Mircea Hava

Liderii PDL recunosc ca tensiunea in partid este din ce in ce mai mare pe fondul nemultumirilor crescande din teritoriu, unde primarii fac presiuni pentru alocarea de fonduri, in conditiile in care acestea au fost promis de mult timp, dar nu au mai venit.

„Nemultumiri sunt. E momentul dinaintea alegerilor si multi poate ca spun ca cel mai mare, in ghilimele, dusman poate sa fie guvernul tau care nu poate sa faca mai mult pentru tine. Exista o asteptare in teritoriu pentru banii necesari finalizarii investitiilor, a unui internat, a unei scoli. Degeaba zic eu de deficit, cand constructorul ma strange de gat sau cand omul n-are unde sa-si duca copilul la internat”, a declarat, pentru „Gandul”, liderul PDL Alba, Mircea Hava.

Cezar Preda sustine ca Vasile este suparat pentru ca nu i s-a oferit pe tava functia de sef al CJ Buzau

El a adaugat ca decat „un 10 la suta” dat pentru recuperarea salariilor, care in cele mai multe cazuri cum ar fi administratia reprezinta o suma infima, „mai bine s-ar construi ceva”. In acest context, plecarea lui Frunzaverde unul dintre pedelistii de top care au sustinut alocarea banilor pentru teritoriu, „nu este ok deloc pentru PDL”.Liderul democrat-liberal a apreciat totodata ca organizarea unui congres extraordinar se impune in masura in care poate sa duca „la ceva bun”. „Daca ar putea sa duca la ceva bun ar fi oportun, dar asa sa facem o terapie de grup nu e cazul”, a spus el, precizand ca o problema ar fi si timpul scurt pana la alegeri.

De aceeasi parere este si seful PDL Buzau, Cezar Preda, care a declarat insa, ca se impune „o echipa de forta” care sa gestioneze campania electorala. „Se impune o echipa de forta care sa conduca partidul in campanie. Toti membrii partidului trebuie sa stranga randurile. Cu doua luni inainte nu poti face congres. Lasa-ne sa conducem noi campania si vedem dupa aceea”, a spus Preda.

Senatorul Mihai Nita, care a preluat interimar filiala Olt, dupa plecarea lui Darius Valcov, este mai radical. „Da, se impune organizarea unui congres. Sunt destule nemultumiri si cred ca trebuie luate masuri. Cred ca trebuie neaparat schimbat ceva in BPN, echipa ar trebui cernuta, unii oameni inlocuiti”, a declarat Nita, pentru sursa citata. Intrebat daca Emil Boc ar trebui inlocuit, senatorul a spus: „Daca ar fi sa discutam cinstit, cred ca domnul presedinte Boc are o parte din vina si ar trebui sa se gandeasca foarte bine de azi inainte ce are de facut”. Nita a precizat ca o decizie trebuie luata rapid. „Daca nu luam o masura urgenta la nivel central, sa venim cu un suflu nou acum, dupa alegeri va fi prea tarziu”, a mai spus senatorul PDL.

In acelasi ton vorbeste si vicepresedintele Mihaela Popa. „Eu nu am vazut nicio declaratie a lui Frunzaverde privind plecarea sa din partid. Daca insa este adevarat ca pleaca atat el, alaturi de 42 de primari din judetul Caras Severin, cat si primarul Slatinei, Darius Valcov, atunci Emil Boc ar trebui sa-si asume aceste pierderi si sa-si dea demisia din fruntea PDL”, a spus Popa, citata de Mediafax.

author avatar
Ciprian Purice
544 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger