AcasăNewsHaos la Kiev! S-a tras in manifestanti si s-a adus in...

Haos la Kiev! S-a tras in manifestanti si s-a adus in piata un vehicul blindat

Conflictul intre manifestanti si fortele de ordine se intensifica

Criza de la Kiev a luat o intorsatura dramatica, dupa ce doi barbati au fost impuscati mortal. Manifestantii arunca cu coctailuri Molotov, iar in Piata Independentei a fost adus un vehicul blindat.

Doi barbati au fost ucisi prin impuscare, in centrul Kievului, in timpul confruntarilor violente intre politie si manifestanti, a anuntat miercuri Parchetul General ucrainean.

S-au inarmat si protestatarii

Conflictul intre manifestanti si fortele de ordine se intensifica

Una dintre victime a fost impuscata la nivelul capului si a pieptului, trupul fiind gasit intr-o biblioteca, folosita de manifestanti ca infirmerie. Membri ai serviciului medical improvizat de catre manifestanti a anuntat decesul prin impuscare al unui alt barbat. Ministerul ucrainean de Interne si Parchetul nu au precizat cine se face vinovat de moartea celor doi protestatari. Surse ale opozitiei au anuntat moartea inca unui manifestant, care a cazut, duminica, de la peste zece metri inaltime, de pe o cladire asaltata de fortele de ordine.  Deja au inceput sa apara manifestanti inarmati cu pistoale, pe langa cei care foloseau cocteiluri Molotov impotriva politistilor. In Piata Independentei a fost adus primul vehicul blindat, ceea ce demonstreaza ca situatia devine din ce in ce mai critica.

Ianukovici se lupta cu „extremistii”

Politia a ucis prin impuscare doi protestatari

Politia ucraineana a lansat miercuri un asalt asupra baricadelor ridicate de manifestanti in centrul Kievului.  Confruntarile intre manifestanti si fortele de ordine se intensifica. Presedintele Viktor Ianukovici a cerut ucrainenilor sa nu dea curs apelurilor „unor extremisti”. „Regret profund moartea unor persoane in conflictul provocat de extremisti. Indemn oamenii sa nu dea curs apelurilor extremistilor politici”, a declarat Ianukovici.

author avatar
Adina Mutar
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger