AcasăNewsHAOS în traficul din București de Sf. Andrei și 1 Decembrie/HARTA zonelor...

HAOS în traficul din București de Sf. Andrei și 1 Decembrie/HARTA zonelor afectate

HAOS în traficul din București de Sf. Andrei și 1 Decembrie/HARTA zonelor afectateHAOS în traficul din București de Sf. Andrei și 1 Decembrie/HARTA zonelor afectate/ Sursa FOTO: 4Tuning

Peste 300 de evenimente publice sunt organizate, joi, de Sărbătoarea Sfântului Andrei, iar apoi, pe 1 Decembrie, vor fi 80 de parade militare de Ziua Națională a României.

Asta înseamnă că foarte mulți oameni vor fi pe străzi, peste 70.000 doar în București conform estimărilor Ministerului de Interne. În aceste condiții, vor fi instituite multe restricții.

Bucuria sărbătorilor vine la pachet și cu multă aglomerație pe străzi, mai ales în Capitală. În centrul și nordul orașului, autoritățile au restricționat deja circulația, iar pe 1 Decembrie unele străzi vor fi închise.

Șoferii Bucureșteni se afla la capătul răbdării ( „E varză! Se circulă prost peste tot”).

Zeci de oameni așteptați în Piața Constituției

De exemplu, Târgul de Crăciun din Piața Constituției va închide complet bulevardul Unirii de la fântâni până în fața Palatului Parlamentului.

Organizatorii estimează că vor participa 60.000 de vizitatori, așa că în funcție de numărul acestora, s-ar putea închide și Bulevardul Libertății. Șoferii pot ocoli pe Calea 13 Septembrie sau pe Bulevardul Națiunile Unite.

Restricții vor fi și în zona Centrului Vechi unde se organizează un alt târg de Crăciun. Așa că aceasta porțiune din strada Lipscani va fi complet închisă până pe 28 decembrie. Șoferii care vor să ajungă în Calea Victoriei vor ocoli pe strada Matei Millo sau pe Splaiul Independenței.

Parada Militară de la Arcul de Triumf aduce alte restricții. 24 de artere vor fi complet blocate unele de la 3 dimineața până la ora 14 și 30 de minute. Șoferii pot ocoli pe bulevardul Mărășești sau pe bulevardul Aviatorilor.”

Ce anunță MAI

„Aproximativ 250 de polițiști rutieri vor fi prezenți pentru a asigura fluidizarea traficului, dacă se vor produce aglomerări, și pentru a îndruma conducătorii auto spre cele mai potrivite rute ocolitoare”. (Monica Dajbog – purtător de cuvânt al MAI)

Aglomerat va fi și în zona bisericilor și mănăstirilor, așa că autoritățile le recomandă vizitatorilor să-și lase mașinile acasă.

Și pompierii și-au intensificat controalele în localurile unde se pregătesc petreceri de Ziua Națională a României. De la începutul lunii au verificat 279 de agenți comerciali, iar unde au găsit nereguli au dat amenzi de 8 milioane de lei. Două cluburi din Suceava și Vaslui au fost însă închise temporar pentru nereguli grave.

CITEȘTE ȘI:

Unde poţi să te distrezi în mini-vacanţa de Sf. Andrei şi 1 Decembrie 2023. Topul destinaţiilor preferate de români

author avatar
Mihail Ioan
377 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger