Polițiștii care au fost detașați în stațiunile de pe litoral în perioada estivală încearcă să se eschiveze după ce l-au scăpat din mâna pe drogatul de 19 ani care a comis tragedia de la 2 Mai.
Agenţii acuză că au fost folosiți pe post de ”semafoare umane” timp de nouă ore pe zi pentru a asigura fluența în trafic demnitarilor care veneau la mare.
„Alungaţi” de lângă droguri şi alcool
Poliţiştii adaugă că nu au fost lăsați să acționeze ”absolut deloc” pe droguri și alcool.
”Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliție. Este de notorietate faptul că polițiștii rutieri detașați pe litoral mai mult „deranjau”, în opinia șefilor de la Constanța. Fără acțiuni pe alcool/droguri, fără schimburi de noapte și fără sancțiuni pentru cei care încalcă regulile de circulație. Doar ținuți în soare prin intersecții sau la trecerile de pietoni, strict pentru „fluidizare”, afirmă sindicatul Europol.
Într-un alt mesaj scrie: „Păcat că a trebuit să moară 2 oameni să iasă acest lucru la iveală”, cu referire la accidentul în care un tânăr drogat a intrat cu mașina într-un grup de 8 persoane și a omorât două.
„Din toți detașații, nici măcar unul nu a fost planificat în schimbul 3 să acționeze. Toți am fost în schimbul 1 și 2 pentru fluidizare. Ne țineau singuri în stradă, fără coleg, fără apă, fără să avem pauză de masă sau să ne facem nevoile”, mai scriu polițiștii.
Şefi eliberaţi din funcţii
Patru şefi din Poliţie de la Constanţa au fost demişi în urma accidentului de la 2 Mai.
Adjunctul şefului IPJ Constanţa cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordinii publice, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie, în urma accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, au anunţat oficiali ai MAI. De asemenea, pentru trei poliţişti – doi subofiţeri şi un ofiţer – se va depune plângere penală.