AcasăNewsHaos in Bucuresti si sute de localitati in intuneric dupa furtuna de...

Haos in Bucuresti si sute de localitati in intuneric dupa furtuna de sambata!

Peste 140 de interventii in Capitala, pentru copaci cazuti, masini avariate, cabluri electrice rupte si peste 120 de localitati din judetele apropiate Bucurestiului au ramas fara curent electric.

Aproape 500 de pompieri de la ISU Bucuresti au intervenit, pana sambata la pranz, in peste 140 de cazuri de copaci si stalpi cazuti, masini avariate, panouri publicitare doborate, cabluri electrice rupte si acoperisuri luate de vant. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a inregistrat pana sambata, la ora 12.30, 143 de interventii. „Dintre acestea, 83 au fost pentru copaci cazuti, 25 pentru masini avariate, 13 pentru panouri publicitare doborate, 17 pentru cabluri electrice rupte, doua pentru stalpi cazuti, 15 pentru acoperisuri luate de vant sau afectate”, a declarat  Marian Bucur, de la ISU Bucuresti.

Pentru remedierea problemelor aparute in urma furtunii din Capitala au intervenit 484 de pompieri, cu 61 de autospeciale cu apa si spuma, cinci autospeciale de descarcerare si patru autospeciale de interventie si salvare de la inaltime. In urma furtunii din Capitala nu au fost inregistrate victime.

Enel Distributie Muntenia a anuntat ca pana in prezent au fost inregistrate in Capitala o mie de sesizari legate de intreruperi in alimentarea cu energie electrica in reteaua de joasa tensiune, alte noua posturi de transformare fiind afectate in reteaua de medie tensiune, din zonele Oltenitei, Salaj, Vitan, Mihai Bravu si Soseaua Bucuresti – Ploiesti.

Viceprimarul Capitalei Victor Iovici a cerut operatorilor de salubrizare sa indeparteze in cel mai scurt timp crengile rupte de vant, precum si panourile prabusite, iar impreuna cu Apanova sa curete rigolele si gurile de scurgere, astfel incat in urma ploii sa nu se produca inundatii.

Iovici a mai cerut reprezentantilor ALPAB sa verifice daca, in urma furtunii, in parcuri sunt copaci care risca sa cada, precum si sa stranga crengile rupte. De asemenea, Luxten verifica si remediaza defectiunile provocate de copacii care au cazut peste reteaua de alimentare a iluminatului public. Angajatii Luxten au intervenit, din noaptea de vineri spre sambata, pentru deconectarea elementelor iluminatului de sarbatori afectate de furtuna.

Echipele RATB si ISU au indepartat crengile, panourile publicitare sau firele ajunse accidental pe reteaua electrica, iar in prezent mijloacele de transport in comun circula in conditii normale. Viceprimarul Victor Iovici a convocat un comandament de iarna sambata, la ora 20.00, la sediul Primariei Capitalei. Capitala se afla sub avertizare de ploi si vant, meteorologii atentionand ca viteza la rafala poate ajunge pana la 60 de kilometri pe ora.

Meteorologii au avertizat ca pana sambata seara va ninge viscolit la munte, in sud-estul Transilvaniei si in Moldova, iar in sud si sud-est va ploua. Vantul va sufla in rafale care vor depasi 90 de kilometri pe ora, viscolind sau spulberand zapada, in special in zona Carpatilor Meridionali si Orientali.

Ninsorile viscolite vor fi trecatoare in Moldova, indeosebi sambata. In sud si sud-est va ploua, cantitatile de apa depasind izolat 25-30 de litri pe metru patrat.

Peste 120 de localitati din Ilfov, Giurgiu si Calarasi, fara energie electrica din cauza vijeliilor

Peste 120 de localitati din judetele Ilfov, Giurgiu si Calarasi au ramas fara energie electrica in urma vijeliilor din ultimele 24 de ore, iar in Capitala au fost inregistrate o mie de sesizari privind intreruperi ale alimentarii cu energie, a informat, sambata, Enel Distributie Muntenia.

In zona Giurgiu, sambata, la ora 12.00, erau nealimentate total 22 de linii electrice aeriene si parial alte cinci, precum si 399 de posturi de transformare, fiind afectate 79 de localitati, printre care Calugareni, Hotarele, Uzunu, Colibasi si Mihailesti, se arata intr-un comunicat de presa al Enel Distributie Muntenia remis agentiei MEDIAFAX.

De asemenea, in zona Ilfov sunt afectate 18 localitati, printre care Popesti Leordeni, Glina, Berceni, Branesti, Afumati, Cretesti si Magurele, dupa ce au ramas nealimentate total sase linii electrice aeriene si partial alte sase, precum si 263 de posturi de transformare.

„Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, copaci si crengi cazute pe liniile electrice aeriene”, a precizat Enel Distributie Muntenia.

Echipele de interventie din zonele Giurgiu, Ilfov si Bucuresti au intervenit cu toate echipele disponibile inca din noaptea de vineri spre sambata. In prezent sunt mobilizate 50 de echipe ale Enel Distributie Muntenia, dar si ale contractorilor companiei, care lucreaza pentru reluarea alimentarii cu energie electrica a tuturor consumatorilor.

De asemenea, sambata dimineata au fost afectate retelele electrice din zonele Calarasi si Slobozia. Potrivit situatiei inregistrate pana la ora 12.30, in zona Calarasi au ramas nealimentate total sase linii electrice aeriene si partial alte sase, precum si 137 de posturi de transformare, fiind afectati consumatori casnici din 21 de localitati, printre care Fundeni, Nana, Crivat, Galbinati, Luica, Sorobantu, Soldanu, Podul Pitarului, Popesti si Valea Stanii, precum si 12.185 de agenti economici.

In zona Slobozia au ramas nealimentate o linie partial si trei posturi de transformare, fiind afectate trei ferme agricole.

In zona Calarasi s-a intervenit inca de vineri noapte cu toate echipele disponibile, in prezent fiind mobilizate peste 14 echipe de interventie, a precizat Enel Distributie Muntenia.

Meteorologii au avertizat ca sambata, pana la 15.30, in Buzau, Prahova, Dambovita si Arges vor fi ninsori viscolite cu rafale ale vantului de 70-80 km/h, iar in Bucuresti, Calarasi, Ialomita, Braila, Giurgiu, Teleorman si Ilfov vor fi intensificari ale vantului cu rafale ce vor depasi local 50 km/h.

author avatar
Ciprian Purice
778 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger