AcasăNewsHAOS cu restricţiile din Bucureşti! Traian Berbeceanu şi-a cerut scuze. Când se...

HAOS cu restricţiile din Bucureşti! Traian Berbeceanu şi-a cerut scuze. Când se închid, de fapt, restaurantele?

berbeceanuHAOS cu restricţiile din Bucureşti! Traian Berbeceanu şi-a cerut scuze. Când se închid, de fapt, restaurantele?

Autorităţile care se ocupă cu organizarea activităţilor din Bucureşti pe vremuri de pandemie au dat-o în bară! Ele au anunţat greşit ora zilnică la care trebuie să se închidă restaurantele.

Astfel, Prefectura Capitalei a anunțat că în decizia Comitetului Municipiului București pentru Situatii de Urgență din 22 ianuarie apare eronat că restaurantele pot fi deschise între orele 6.00 și 21.00, deși intervalul prevăzut de hotărârea de guvern este 6.00-23.00. Prefectul Traian Berbeceanu şi-a cerut scuze pentru această eroare.

Cum şi-a cerut Prefectura scuze?

Prefectura Capitalei a transmis, marți, printr-un comunicat de presă, că în decizie „s-a constatat o eroare materială”, astfel că restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23.00, și nu până la 21.00, așa cum scrie în hotărâre.

În cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului București pentru Situatii de Urgență, s-a constatat o eroare materială în ceea ce privește intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00.

În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor„, a transmis Prefectura Capitalei, marți, printr-un comunicat de presă.

De ce au fost relaxate restricţiile în Bucureşti?

Decizia redeschiderii restaurantelor în intervalul orar sus-amintit a fost luată în condițiile în care în intervalul 20-22 ianuarie incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 din București a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori.

Potrivit reglementărilor prevăzute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, a fost întocmită Erata la Hotărârea nr.2 din 22.01.2021 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, care va fi adusă la cunoștința publicului.

Prefectul municipiului București, Traian Berbeceanu, şi-a prezentat public scuzele pentru eroarea susmenționată, a mai susţinut Prefectura.

author avatar
Andrei Ștefan
302 afisari

3 COMENTARII

  1. Momente vesele in Bucuresti, da ei ce fac toata ziua , daca nu-s in stare sa redacteze un document official, freaca menta

  2. Asa aplica legea dnul prefect si cand era ofiter ? Apoi…isi cerea scuze inculpatului ?

  3. Haosul este generalizat; asta este denumirea coloniei. Unde este ordine? In ce domeniu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger