AcasăNewsHaos! 15.000 de tiruri au blocat soselele nationale

Haos! 15.000 de tiruri au blocat soselele nationale

Tirurile pot bloca total circulatia, daca protestul continua

15.000 de tiruri au blocat circulatia pe diverse rute, creand un adevarat haos in special la vamile Petea si Nadlac si sufocand centurile Sibiului si Bucurestiului.

Transportatorii au inceput luni un protest national, nemultumiti de indiferenta cu care ii trateaza ministrul Ramona Manescu si de acciza la combustibil introdusa de Guvern.

Tirurile pot bloca total circulatia, daca protestul continua

Protest cu viteza de 5 kilometri la ora

Politia rutiera a incercat sa fluidizeze circulatia, sa nu lase tirurile sa faca „popas”, moment in care soferii au inceput sa ruleze cu viteza melcului, de 5 kilometri la ora. Conform reprezentantului Confederatiei Nationale Rutiere (CNR), Augustin Hagiu, transportatorii rutieri de marfuri nu au mai trimis masini in curse, iar autocamioanele care erau deja pe trasee trebuiau sa se retraga in parcari. Insa, soferii de tiruri din Bucuresti, Valcea, Sibiu, Cluj au gasit diferite metode de a ingreuna si bloca traficul pe soselele nationale si cele de centura. Circulatia pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu a fost complet blocata de 120 de tiruri si camioane. La Arad, traficul a fost ingreunat pe DN 7, spre frontiera cu Ungaria, coada la vama Nadlac fiind, la un moment dat, de peste 150 de vehicule.

Acciza, doar la benzina in prima faza

La Cluj, peste 35 de soferi de camioane au parcat pe autostrada Transilvania, la Gilau, ocupand cate o banda de circulatie pe sens, protestand fata de introducerea accizei la motorina, de 7 eurocenti pe litru. In aceste conditii, premierul Victor Ponta a anuntat intentia Guvernului de a aplica acciza de 7 eurocenti doar la benzina si sa amane introducerea acestei taxe la motorina pentru o perioada de trei luni. Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a si plecat la Bruxelles pentru a lua aprobare de la oficialii Comisiei Europene, existand consultari si cu FMI.

author avatar
Adina Mutar
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger