AcasăNewsHamburgerul cu mucegai

Hamburgerul cu mucegai

După ce a anunţat că va înceta să mai folosească conservanţi, coloranţi şi arome artificiale la clasicul său „whopper”, lanţul de fast-food Burger King prezentat un video de 45 de secunde care arată cum un hamburger este acoperit total de mucegai după 28 de zile.

„Frumuseţea de a nu folosi conservanţi”, spune reclama Burger King, după ce un strat gros de mucegai acoperă în întregime un „whopper” lăsat în aer liber.  Chiar dacă măsura este valabilă în doar 400 dintre cele 7.346 localuri ale sale din SUA, compania a anunţat într-un comunicat că deja a început să introducă schimbările în restaurantele europene din Franţa, Suedia şi Spania şi intenţionează să o pună în practică în toate localurile sale până la sfârşitul anului. Burger King (cu sediul în Miami) a explicat că nici carnea şi nici ingredientele tradiţionale ale „whopper-ului”( ceapă, salată, roşii, castraveciori şi maioneză) nu vor avea conservaţi sau coloranţi artificiali. Şi alte lanţuri de fast-food au luat măsuri similare pentru a pune capăt aditivilor artificiali în produsele lor –  în 2018, rivalul McDonalds a anunţat că va înceta să mai utilizeze acest tip de conservanţi în şapte dintre specialităţile sale. Anul trecut,  Burger King a încercat să-şi apropie  consumatorii vegetarieni introducând în mediu „impossible whopper”, un hamburger realizat pe bază de vegetale şi înlocuitori de carne, care imită inclusiv aspectul acestui produs realizat tradiţional din carne de vită.

author avatar
Radu Jacotă Redactor