AcasăNewsHalucinațiile lui Vela

Halucinațiile lui Vela

În mod sigur am fi terminat cu epidemia de coronavirus de multă vreme dacă nu interveneau atâtea războaie. A mai fost și invazia lăcustelor marocane, a boilor moscați din America, veniți înot, a cangurilor pitici, a acordeoanelor Hohner și a căpușelor. Cum, n-au venit? Păi mai e timp.

Vela, Marcel Vela, ministrul Internelor, a visat urât. Războaiele hibrid i-au dat peste cap toată strategia de fugărire a coronavirusului. Dom’le, a fost un atac pe mai multe fronturi și asta s-a simțit.

Iote de ce se bâlbâie Anisie

Sincer să fiu, eu nu am simțit nimic. Nici că mă atacă hibridu’, nici răzbelul. Dar Vela, cu tentaculele lui fine, a simțit totul. Cum zicea România ceva că gestionează bine starea de urgență – nu garantez că e în română – cum apăreau și știrile care dădeau totul peste cap. Unele site-uri ziceau că măsurile nu sunt bune, altele că virusul e un fleac și nu merită atenție, toate numai bune să slăbească încrederea în autorități. Uite așa apare haosul și destabilizarea. Și de aici ni se trage și dezechilibrarea economiei. Dacă, la mămica lui acasă, Marcel Vela ar fi citit „Legendele Olimpului” ar fi aflat cum e cu haosul. Tristă copilărie. În fine, totul ni se trage de la niște știri pe care le-a identificat el. Și asta n-ar fi tot. Dar sunt site-uri fantomă care domiciliază în state care nu agrează politica noastră pro-europeană sau politica noastră militară. Așa ceva? Adică, sunt țări supărate pe noi că ne închinăm la Bruxelles în loc s-o facem la icoane? Eu așa am tradus. Și atunci se răzbună pe România atacându-ne la coronavirus? Sau cum? Și de aici s-a ajuns ca  Orban să fie prins cu epidemia în vine? De la ăștia răii ni s-or trage și cei 1 milion de șomeri? Și sparangheliștii plecați în băjenie de partid și de stat la fermele nemțești?  Tot din cauza asta nu corespund morții din scripte cu morții din teren? Te pomenești că de aici i se trage și coanei ministru Anisie, care anunța că, din cauza epidemiei, bacalaureatul va avea loc în ziua în care va avea loc. Vela, te respect! Da’ vezi ce înseamnă să nu ai tu virusul tău și să-l iei de la chinezi?

author avatar
Valentin Boeru
2.855 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger