AcasăNewsHalucinant! Vaccinul antigripal nu te protejează de gripă

Halucinant! Vaccinul antigripal nu te protejează de gripă

Nicio țară nu vaccinează peste 50% din populație, procent care ar evita o epidemie de gripă

Protecția împotriva virusului gripal este de doar 60-70% în cazul vaccinării antigripale, susțin epidemiologii. Vaccinul nu te protejează în totalitate, iar această mențiune nu se regăsește în prospectele producătorilor.

Nicio țară nu vaccinează peste 50 din populație procent care ar evita o epidemie de gripă

Cu sau fără vaccinare, gripa sezonieră apare de fiecare dată. Isteria din ultimele zile, iscată și pe fondul coronavirusului chinezesc, i-a determinat pe români să ia cu asalt farmaciile, în căutarea vaccinului, care, evident, nu poate fi găsit. Și asta deoarece vaccinurile se produc și se distribuie până în noiembrie și nimeni, pe plan mondial, nu mai produce vaccinul în această lună. Ceea ce puțini știu este faptul că și vaccinați oamenii se pot îmbolnăvi de gripă. ”Niciun vaccin nu asigură o protecție mai mare de 60-70% împotriva gripei. Și în aceste procente se încadrează cei vaccinați care pot dezvolta o formă mai ușoară a gripei. Recomandarea de a se vaccina este  pentru cei cu boli cronice, unde riscul de deces este foarte mare atunci când se îmbolnăvesc de gripă”, ne spune prof.dr.Gheza Monar, fostul președinte al Societății Române de Epidemiologie. Protecția parțială a vaccinului nu este însă trecută în prospectele producătorilor. ”Vaccinul are scopul să vă protejeze pe dumneavoastră sau pe copilul dumneavoastră împotriva celor trei tulpini virale conţinute de vaccin după aproximativ 2-3 săptămâni de la vaccinare. Perioada de incubaţie a gripei este de câteva zile, deci dacă aţi fost expus gripei dumneavoastră sau copilul dumneavoastră imediat înainte sau după vaccinare, puteţi încă să vă îmbolnăviţi. Vaccinul nu vă va proteja pe dumneavoastră sau copilul dumneavoastră împotriva răcelilor comune, chiar dacă unele simptome sunt asemănătoare cu cele ale gripei”, se precizează în prospectul unui vaccin antigripal.

Pentru coronavirus nu există tratament

Epidemiologii români susțin că nu există încă un pericol real de răspândire epidemică a coronavirusului chinezesc. ”Este un focar serios în China și este un risc de răspândire, dar răspândirea este destul de lentă, pentru că într-un teritoriu cu 15 milioane de locuitori, unde s-a vânturat virusul, dacă ar fi ca și gripa sau rujeola, cu transmitere destul de rapidă, atunci am avea declarate sute de mii de îmbolnăviri. Fără nicio discuție, este o problemă, tot așa cum a fost și SARS-ul inițial, tot cu coronavirus. Se pare că la coronavirusul din China nu este vorba despre transmitere din carne de șarpe, ci mai mult din cauza rozătoarelor și a liliecilor din dietă, dar abia peste 3-4 săptămâni se va identifica genomic virusul. Cel mai multe virusuri respiratorii vin din Asia de Sud-Est, unde este o lume atât de variată, ca faună și floră, și cu lipsă de igienă și aglomerații enorme, în Filipine, Indonezia, Malaezia. Plus de asta, populația de acolo are o relație extrem de apropiată cu lumea animalelor, atât în crescătorii și în gospodării, cât și cu lumea animalelor sălbatice, apropiere care facilitează transmiterea și transformarea diferitelor virusuri. Și, de câte ori se schimbă ceva în componența virusurilor, lumea este descoperită în sensul imunității naturale sau indusă prin vaccinare. Nici la coronavirusul din China nu există vreun tratament sau vreun vaccin în acest moment, singurele măsuri medicale fiind susținerea funcțiilor respiratorii, renale și vitale, cele obișnuite în cazurile grave de infecții respiratorii”, ne-a declarat prof.dr.Gheza Molnar, fost președinte al Societății Române de Epidemiologie.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
896 afisari

4 COMENTARII

  1. Băi PROȘTILOR, dacă-ți faci „vaccinul” în timpul epidemiei, dau dacă ești un piC RĂCIT, degeaba-i faci! Mai bine iei TAMIFLU, sau OSTLERAMID,Ncare costa mai mult decât doza de vaccin, dar e mai EFICIENT!

    • Amigu, fi bun si uită-te în oglindă. Apoi dă-ți 2 părechi de pălmi și cere scuze românilor. Uiți un amănunt esențial tu și cei ce te plătesc: niciodată, dar NICIODATĂ, să nu subestimezi inteligența și bunul simț la români! Cu toată dragostea, un om obișnuit

  2. La ce prostavani is mai bine faceau o masca adevarata gen stropitori cu vopsea si se dadea si lege de obligativitatea purtarii pe sezonul rece Decembrie 1 April.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger