AcasăNewsHALUCINANT: Reactia unui profesor de la UBB, acuzat de plagiat: "Da, si...

HALUCINANT: Reactia unui profesor de la UBB, acuzat de plagiat: „Da, si care e problema?”

Un profesor de la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Babes-Bolyai este acuzat de o fosta doctoranda ca i-ar fi plagiat aproape in intregime lucrarea de doctorat. Intrebat care este punctul lui de vedere, profesorul a avut o reactie incredibila. „Si care e problema?”, se intreaba el.

Valeria Gidiu, fosta doctoranda la UBB din Cluj-Napoca, a descoperit la Targul de Carte Gaudeamus ca lucrarea ei este expusa la un stand, dar semnata cu numele profesorului Gheorghe Popescu, cel care i-a coordonat lucrarea de doctorat.

„Mi-am cumparat cartea de ziua mea. Am rasfoit-o la intamplare si am gasit textul din teza mea de doctorat. E incredibil. Nu m-a anuntat nimeni dintre autorii cartii cu privire la publicarea acesteia. Bineinteles ca numele meu nu apare pe lista autorilor, ci doar intr-o nota de subsol la pagina 8. Voi sesiza conducerea UBB si astept o pozitie din partea Comisiei de Etica de acolo”, a precizat Valeria Gidiu, citata de citynews.ro.

Profesorul acuzat de plagiat a avut o reactie neasteptata atunci cand a fost pus in fata faptului: „Da, si care e problema? A facut doctoratul la mine”. Profesorul Gheorghe Popescu a afirmat ca numele Valeriei Gidiu ar fi mentionat la inceputul cartii, insa realitatea pare a fi alta.

Daca se va dovedi ca a plagiat, conducerea Universitatii Babes-Bolyai va lua masuri aspre impotriva sa, dupa cum a precizat rectorul institutiei de invatamant.

Foto: citynews.ro

 

 

 

 

author avatar
Alina Costache
671 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger